Автомобилите се променят с интензивни темпове през последните години. Водещите производители експериментират не само с различни дизайни, но също и с много нови решения в интериора на своите модели. Бъдещето на индустрията е в хибридите с електрически двигатели и самоуправляващите се автомобили. Без дори да се замисляте много от нещата и функциите на съвременните коли са се използвали още преди 100 години. Добър пример в това отношение е Mercedes Simplex 40, който е произведен през 1903г., информира Engadget.

 

Много от дизайнерските решения на Mercedes в този модел продължават и днес да се използват масово в индустрията, като например разполагането на радиатора в предната част. Simplex 40 е първият модел, който позиционира Mercedes, който превръща името на компанията в символ не само на луксозни, но и на спортни автомобили. Въпросният модел води тенденциите за онова време и разполага с два съединителя и спирачки, чиято правилна употреба затруднява доста потребители. Simplex 40 е различен от другите сходни модели, но пък променя изцяло индустрията. 

 

По същия начин, по който днес хибридите и самоуправляващите автомобили звучат налудничаво на много потребители. В продължение на над 110 година всички автомобили използват двигатели с вътрешно горене, но много скоро всички ние ще преминем към следващата голяма иновация. За в бъдеще ще използваме алтернативни източници на гориво като електричество от слънчеви батерии, вятъра и въздуха. Tesla е една от компаниите, която ще съществен принос за развитието на тези процеси, за да революционизира индустрията по същия начин както Mercedes Simplex 40.

 

Вижте десет технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили