Вижте още интервюто на Rory O’Neill (marketing director на Samsung) в което разказва за Бъдещето на Samsung SMART Технологиите 

Ако върнем лентата ретроспективно, ще си спомним, че там видяхме Новите SUHD Curved телевизори на марката, а Rory O’Neill, marketing director на Samsung сподели с нас какво можем да очакваме за в бъдеще на Samsung SMART технологиите. Ето, че бъдещето е днес и ние отново сме на „Лазурният бряг”, но на Samsung European Forum 2016. В това видео ще направим съпоставка, с какво прогнозата на Rory O’Neill се сбъдна или реалността дори успя да надмине очакванията му. Директен линк към миналогодишното видео ще намерите тук долу.

 

 

Да започнем с дизайна – при него вече рамка около екрана на телевизорите Samsung почти няма. Това решение както и преди сме казвали е много ефектно и прави така, че да имаме усещане сякаш картината се прожектира на стената, а не е в телевизор. Така получаваме много по-добро пространствено усещане. Стойките също са получили градация, продиктувана от все по-голямата нужда и желание на потребителите да монтират под телевизорите си мощни саундбарове.

 

 

В нашето видео „Samsung Internet of Things” Digital.bg вече сподели, че модерният дом на бъдещето е Smart и всичко в него се свързва и управлява от смартфона, таблета или дори телевизора ни. По тази причина Tizen операционната система тук е оптимизирана за целите на „Интернет на нещата”.

 

Като качество на картината, по-голямата част от новите телевизори на Sony разполагат с 4K резолюция. Реално това високо качество вече успява да измести частично по популярност Full HD, като тенденцията е растежът да продължава. В същото време SUHD при Samsung е доста по-различна от UHD което срещаме при останалите марки.

 

 

Например, тук вече се наблюдава много по-усъвършенствана подсветка, която позволява на телевизорите да постигат нечувана до преди години яркост. Реална цифра от 1000 нита неотдавна звучеше като фантастика.

 

Quantum dot display

Quantum dot display гарантира много по-качествена картина спрямо стандартната. Сложни спецификации и разяснения, какво точно представлява тази технология при всички случаи ще намерите в интернет. Ние пък ще се опитаме нагледно и на възможно най-достъпен език да ви го покаже.

 

 

Взели сме няколко аксесоара с ярки цветове. В дясно ги виждате поставени в добре осветена ниша. В ляво има два телевизора - долният от тях е SUHD, но не използва Quantum dot, за разлика от горният който е от ново поколение. Сами се убеждавате, че имаме много по-остър детайл, който дори успява да направи образа пресъздаван от Quantum dot по-добър от оригинала.

 

HDR

Всеки от вас има смартфон или фотоапарат нали? Повечето такива устройства използват технологията HDR когато снимат. Най-общо казано, тя изравнява осветеността и цветовете на обекти. Тоест при пейзажна снимка, нещо на преден план е по-светло, а фонът е по-тъмен – HDR се старае да ги изравни. Същата технология сега е налична и в новите телевизори на Samsung, с тази разлика, че освен споменатите тъмни области, вече имаме повече нюанси на самите цветове.

 

 

Погледнете тези два телевизора, единият използва OLED а, другият SUHD с HDR. Кадърът е разделен на две – това са основните цветове които образуват образа в картината ни. А в дясно от тях виждате и самата картина.

 

UHD Streaming picture

UHD Streaming picture е технология, която чрез специално приложение ъпскелва онлайн сигнал към UHD качество. До момента подобна функция срещахме и при други телевизори, но подобреният сигнал винаги беше на готово видео съдържание, доколкото тук вече имаме ъпскел на стриимнато онлайн съдържание. 

 

 

Какво е бъдещето ли, то вече е начертано? В Монако видяхме и първият 8K 98" телевизор на Samsung. Това е още по-детайлна резолюция еквивалентна на 4x UHD качество.