Сега е подходящ момент да изберете алтернативно приложение за видеоконферентни разговори, тъй като са налични разнообразни опции. Освен традиционните заглавия за тази цел вече са налични и сравнително нови платформи, които се радват на голяма популярност.

Мicrosoft Teams е универсална услуга за комуникация на компанията, която позволява да работите дистанционно без да се чувствате отдалечени и изолирани. Потребителите могат да се забавляват и изразяват индивидуалността си не само с мултимедийно съдържание, но също с GIF-файлове, стикери, едможита и др. 

Всъщност това са опции само за стандартния чат. Microsoft Teams е комплексно решение, което предлага впечатляващи възможности за видеоконференция в групи, които варират между 10 и 10 хил. души. По този начин можете да работите от разстояние с колегите си независимо къде се намирате. 

Необходимо е едно натискане на бутон в интерфейса на Microsoft Teams за превключване между групов чат и видеоконференция, който също е доста полезно и удобно решение. Интеграцията с другите офис приложения на Microsoft е друга интересна характеристика на Teams, тъй като ще ви спести ценно време.

Вече няма да се налага да търсите къде сте запазили дадени файлове или документи.

 

 

Полезна функция позволява да отваряте, редактирате и споделяте файлове от Word, Excel и PowerPoint директно от интерфейса на Microsoft Teams. Според официалните данни на компанията в момента има повече от 140 външни приложения, които предлагат интеграция с Microsoft Teаms.

Toва е добра новина за представителите на бизнеса, които ще могат по-бързо и лесно да свършат своята работа. Безплатната версия на приложението предлага широк набор от функционалности, която ще задоволи изискванията на повечето хора, съобщава TechRadar.

В това число влизат неограничени чатове, групови и видео разговори.Успоредно с това получавате 2GB свободно пространство в облачните сървъри на компанията за един човек и максимум 10GB за екип от пет души. 

Няма как да не добавим и достъпа до уеб версията на Word, Excel, OneNote и PowerPoint. Все пак безплатната версия не предлага полезни инструменти като наприимер двуфакторна автентикация, функция за еднократно влизане в разговорите и управление на участниците.

За да използвате Microsoft Teams е необходимо да имате абонамент към Microsoft 365 - новото име на Office 365. Taксата за Business Standard ще е €10,50 месечно, докато Business Bacis плана ще е наличен за €4.20, като и двата абонамента изискват годишен ангажимент и не включват ДДС.

 

Още от Digital: 8 полезни съвета за по-качествени видеоконферентни разговори