Instagram разработват ново мобилно приложение за смартфоните с Android, което се казва IGTV и ще е достъпно за потребителите до няколко седмици. Предстоящото заглавие ще позволи на създателите на видео клипове да ъплоудват вертикално форматирани клипове с продължителност до 60 минути в своите профили. За сравнение Instagram в момента позволява да качваме видео с дължина от максимум една минута. Ограничението в Instagram Stories е едва 15секунди.

 

 

 

По този начин IGTV ще се превърне в директен конкурент на най-популярната видео платформа в интернет, YouTube, съобщава AndroidAuthority. Новото приложение ще предложи още няколко интересни функции като например категориите "For You", "Following", "Popular" и "Continue Watching". Секциите ще осигуряват достъп до предварително селектирани видео клипове и ще улесняват откриването на съдържание от собствениците на смартфони с Android. Всеки автор ще има собствен канал в IGTV.

 

 

Другите потребители ще могат да кликнат и да разгледат колекцията ни от дълги видео материали, но също така да ги харесат, коментират или споделят с приятелите си. Предвидена е и опция да ги гледат в Instagram Direct. Всички клипове с по-голяма продължителност в IGTV ще могат да се възпроизвеждат и директно в Instagram. Създателите на приложението също така се похвалиха, че потребителската база вече е надхвърлила 1 млрд. души, което е доста впечатляващо постижение. Скоро всички ще можем да изпробваме IGTV.

 

Oще от Digital: Instagram тестват нова функция за провеждане на видео разговори