Huawei AI Cube е аудио тонколона с вграден 4G рутер. Така компанията отбеляза официалното си навлизане в новоразвиващия се пазар за „умни“ тонколони.  Huawei Al Cube предоставя на потребителите нов и по-удобен начин за свързване към интернет и управление на смарт устройство, като същевременно осигурява висококачествено аудио в компактен формат и минималистичен дизайн. Huawei AI Cube e иновативен продукт, който обединява водеща технологична телекомуникационна компания и невероятната AI платформа на Amazon.

 

 

Huawei AI Cube поддържа Wi-Fi благодарение на системата си 4G LTE, и така отговаря на нарастващите нужди за постоянна връзка, характерни за всички смарт устройства. Настройката на рутера е лесна и изисква само 4G сим карта, която да е включена в мрежа, за да може да се установи бърза интернет връзка при LTE Category 6 скорости (300Mbps при сваляне). Huawei AI Cube е също така съвместим със стандарта Wi-Fi – 802.11ac, което означава, че рутерът е с двойна връзка и е способен да работи и на двата 2.4 GHz и 5GHz канала и може да предава данни през LAN на скорост до 1.200Mbps.

 

 

Huawei AI Cube идва с вградена платформата на Amazon – Alexa. Потребителите могат да разговарят съвсем реално с Alexa, да си пускат музика, управляват смарт устройствата в дома си и да получат достъп до над 50 000 Alexa умения. Само трябва да попитат.

 

 

По отношение на самите високоговорители, Huawei AI Cube е изграден с голяма 400 мл звукова камера и алуминиева диафрагма, което позволява на високоговорителя да възпроизведе високачествено аудио с кристално чисти средни и високи честоти, както и всеобхватен бас. Аудио сигналът също е подобрен, благодарение на собственото аудио решение на Huawei – Huawei Histen, който е включен в голяма част от устройствата на Huawei.  С Huawei Histen се добавят нови функции към AI високоговорителя като виртуален бас, линеен фазов еквалайзер, адаптивен контрол, разпознаване на глас от далечно разстояние и други.

 

 

Всички гореспоменати технологии, които се поддържат от Huawei AI Cube, са вградени в малко бяло матирано тяло с непрекъсната 3D мрежа. Нещо повече, портовете са скрити под основата, което му позволява лесно да се слее с всеки домашен интериор.

 

 

Заедно с анонса за Huawei AI Cube, Huawei представи и Huawei Locator - мощна и компактна локализираща станция, която подпомага продължителни дейности и режими Standby, както и четирите основни глобални навигационни системни (GNSS) стандарта, а имено GPS, GLONASS, Galileo и Beidou. Устройството е съвместимо с nano SIM и eSIM карта и поддържа глобален роуминг като отчита местоположението почти в реално време и предоставя редица услуги, включително SOS бутон, Geofence и BLE Found – услуга, базирана на близост, която задейства звукова аларма на Huawei Locator, когато сдвоен смартфон е на разстояние до 10 метра от устройството. Huawei Locator е създаден като здраво, многофункционално устройство с IP68 рейтинг, което го прави подходящ за всякакъв вид дейности на закрито или на открито.

 

Още от Digital: Huawei Kirin 980 е първият 7-нанометров процесор за смартфони в света