Google Play Protect е нова функция на компанията, която ще ни предпазва от зловредни приложения. Всеки собственик на смартфон с Android ще може до няколко дни да се възползва от нейните предимства. Play Protect автоматично извършва сканиране на програмите, които сте инсталирали на смартфона, за да открие наличието на евентуални проблеми. Ако функцията открие нередност тя ще блокира дадено приложение и би докладвала за него в Google Play, предаде TheNextWeb.

 

 

Целият процес на анализ се извършва от специални алгоритми с машинно обучение. Google потвърдиха, че Play Protect вече е достъпна за част от потребителите и в кратки срокове ще е достъпна за всички потребители. Необходимо е вашето устройство да работи с Google Mobile Services 11 или по-висока версия, за да може да ъпдейтнете към новата функция. След като функцията е достъпна за вашето устройство трябва да я откриете в Google секцията на Settings раздела в меню Security.

 

 

За в бъдеще ще виждаме и Play Protect интерактивна карта в Google Play, но тя ще е достъпна на по-късен етап от годината. Благодарение на алгоритмите с машинно обучение тази функция успява да открие още в началната фаза заплахи за сигурността и така да предотврати те да се превърнат в още по-усъвършенствани вируси. След като Play Protect стане достъпна за смартфоните ще започнете да виждате нотификации, които ви информират за нея. 

 

 

Вижте девет лесни начина да гарантирате сигурността си в Android