Now On Tap е името на нова функция на Google, за която компанията вече потвърди и разкри детайли какво да очакваме в нея и се очертава като едно от най-интересните подобрения в платформата Android 6.0 Marshmallow. За първи път тя бе демонстрирана по време на I/O конеренцията на технологичния гигант преди няколко месеца и е създадена, за да ни позволи бързо и лесно да получаваме информацията, която търсим без дори да се налага да прекъсваме това, над което работим или гледаме в даден момент. Now On Tap се активира с продължително задържане на Home бутона на смартфона или таблета и ще ви покаже допълнителен изскачащ прозорец в долната част на дисплея, предаде Pocket-Lint.

 

В него Google са се постарали да подберат контекстуална информация за нещата, които сте заредили в браузъра или продуктите, за които се ровите в Amazon, музикалната група, която търсите и др. Google Now On Tap например може да ви покаже детайлна информация за дадено заведение, което ви е препоръчал приятел, без да ви се налага да копирате неговото име с едно задържане на Home бутона. Другото ключово предимство на тази функция е, че показва не само релевантни отговори на заявките ви от Google, но също и от всички други приложения, които използвате на мобилното си устройство. 

 

Компанията също така увери, че не е необходимо разработчиците да предприемат каквито и да е действия, за да работи тя с техните заглавия, тъй като е интегрирана директно към Android Marshmallow и ще се погрижи автоматично за това. Google Now On Tap е полезен инструмент, с който можете само с едно продължително зареждане да извървите пътя от откриването на име на филм, което за първи път чувате до момента, в който сте разгледали цялата информация за него в IMDB. В заключение ще отбележим, че функцията е изключително прецизна при откриването на локации и GPS координати, а не само информация в интернет и файловете, които пазите в смартфона или таблета си.

 

Вижте откъде да изтеглим безплатно новите уолпейпъри за Android 6.0 Marshmallow