Google Lens е интересна нова функция, която бе представена от компанията на I/O 2017 конференцията. Благодарение на нея потребителите могат да изпoлзват камерата на смартфоните, за да получават повече информация за обектите пред себе си. Шефът на Google, Сундар Пичай демонстрира за първи път възможностите на Google Lens пред посетителите на събитието. Функцията включва и интеграция с Google Assistant, което допълнително подобрява работата ѝ.

 

 

Така например можете да насочите смартфона към стикера с Wi-Fi паролата и автоматично да бъдете свързани към мрежата. Google Assistant разбира контекста на това, което правите в даден момент, за да е максимално полезен. Новата функция също така позволява да използвате камерата, за да научите какъв вид е дадено растение и за разпознаване на други обекти. Moжем да очакваме Google Lens да стане част от платформата Android O, която ще е достъпна през втората половина на 2017г.

 

 

Засега не разполагаме с детайли дали функцията ще е достъпна за по-старите версии на Android. Припомняме ви, че преди няколко години Googles приложението на компанията работеше по-сходен начин. Google Lens е много по-усъвършенствана и разбира доста повече неща. Поддръжката за услугата с изкуствен интелект Google Assistant определено е най-голямото предимство на новата камера функция за смартфоните с Android.

 

Вижте седем полезни функции, които ни очакват в Android O