Teхнологиите за виртуална реалност ще се превърнат в следващата голяма революция в индустрията и Google смятат да имат ключова роля в превръщането на тази иновация в по-достъпен избор за потребителите. Сега от компанията използваха своята I/O конференция, за да представят своята нова платформа с виртуална реалност, която се казва Daydream и ще бъде оптимизирана за устройствата с Android N. Всяка компанията, която иска да включи тази функционалност в своите смартфони и таблети ще е необходимо да ги оборудва със специални сензори и дисплеи, за да може да се възползва от нея, предаде TheVerge. 

 

Устройствата, които я поддържат и получат ъппдейт към Android N ще поддържат новия Android VR Mode, която предлага серия от оптимизации, които ще подобрят работата на мобилните приложения. В същото време този режим представлява и цяла екосистема, която позволява на потребителите да използват множество функции за персонализация и управление на съдържанието с виртуална реалност. Google са разработили и нови версии на своите популярни услуги като YouTube, Street View, Play Store, Play Movies и Google Photos, които да се възползват максимално от таи технология.

 

 

От компанията разкриха и кои са първите хардуерни партньори, които смятат да използват Daydream в своите бъдещи смартфони, като сред тях личат имената на Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus и Alcatel. Потребителите ще е необходимо да разполагат с очила с виртуална реалност и допълнителен контролер, за да могат да използват всички функции на новата платформа. В заключение ще отбележим, че водещите разработчици на игри като Ubisoft и EA също вече работят, за да оптимизират своите популярни заглавия за Daydream и Android N.

 

Вижте какво е виртуална реалност