Случвало ли ви се е да видите инцидент на пътя и да споделите снимка от местопроизшествието в социалните мрежи? Ако е така вероятно сте забелязали, че качването на изображение в Twitter или Facebook няма да го направи видимо за Google. Това означава, че публикацията ви няма да бъде видяна от всички хора, които вероятно бихте искали. Google Bulletin е името на ново мобилно приложение, с което компанията вече експериментира и предлага ефективно решение на проблема и е фокусирано изцяло върху локалните новини.

 

Google Bulletin има за цел да предостави платформа, в която бързо и лесно да споделяме интересно съдържание от смартфона с другите хора, живеещи в същия район. Компанията се надява така да стимулира повече потребители да изпращат снимки и истории, които в противен случай не биха били видени или разказани, предаде Pocket-Lint. Тук е момента да уточним, че Google Bulletin все още е в бета фаза на разработване и компанията се нужда е от още време, за да е готова с финалната версия на мобилното приложение.

 

 

Голямото предимство на Google Bulettin е, че историите, които споделяте ще се показват на водещи позиции в търсачката, което ще ги направи лесно откриваеми. Публикациите също така могат лесно да се качат в социалните мрежи, чрез линкове в имейли, съобщения и приложения за комуникация. Google Bulletin не изисква регистрация или логин, а изисква единствено да имате смартфон. Всяка история може да се ъпдейтва в реално време с допълнителна информация, което я превръща в блог на живо за комуникация с другите хора в същия район.

 

Вижте Google намаляват наполовина таксите за приложения в Google Play от 2018г.