Наскоро Google въведе нов продукт, който има за цел да се конкурира с Alexa на Amazon и със Siri на Apple. Наречена Google Assistant, услугата представлява доразвита версия на Google Now. Google представи Google Assistant на годишната си конференция за разработчици Google I / O през май 2016 гoдина.

 

Ако искате да знаете повече, включително и това как Google Assistant работи и кога ще можете да го използвате, разгледайте информацията на Pocket-Lint.

Какво е Google Assistant?

Google Assistant е последната итерация на виртуалния асистент на Google и се счита за ъпгрейд или доразвита версия на Google Now. По време на Google I/O 2016, главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай, представи Google Assistant и каза, че иска хората да изпитат истинско удоволствие с виртуалния асистент като водят пълноценен диалог с него.

 

Google Assistant може, например, да открива желаните от потребителя филми и след това да поръча билети за тях. За разлика от конкурентните услуги, Google Assistant не е обвързан с конкретен смартфон, таблет или друго устройство. Това е мултиплатформена услуга, която работи на всякакви устройства.

Как работи Google Assistant?

Това, което трябва да запомните за виртуалния асистент Google Assistant е, че с него може да се водят разговори. Това означава, че можете да му задавате въпрос, а след това и втори, тъй като Google Assistant може да следи разговора, определя контекста и да ви представи  точната информация. На този етап не се знае много за Google Assistant, но е ясно, че идва с два нови продукти на Google: Google Home and Allo.

Google Home

Google Home е Wi-Fi е високоговорител, който работи и като интелигентен домашен контролен център и асистент за цялото семейство. Google Home може да бъде поставен във всяка една стая във вашия дом и да го използвате за достъп до достъп до интернет информация, предоставена от търсачката на Google. Можете да търсите рецепти докато готвите, можете да контролирате музиката си, да карате Google Home да пуска видеа от YouTube на вашия телевизор и така нататък. Google Home е в състояние да направи всичко това и дори много повече, благодарение на Google Assistant.

Allo

Allo е новото интелигентно чат приложение на Google, което използва вашия телефонен номер, за да се регистрирате в него и след това автоматично ще намира всичките ви приятели, които го използват. Allo прави чата с вашите приятели забавен и интерактивен. Към текстовите съобщения ще може да се добавят стикери и емоджита, включена е и поддръжка за атрактивната функция Smart Reply, която позволява на Allo да предвижда какво искате да отговорите на даден човек. Самото приложение включва поддръжка за услугата Google Now, с което да използвате гласови команди да работите с него и ще ви позволи да търсите в Google директно от него, като също така е базирано на ново поколение чатботове, които използват изкуствен интелект. Освен това се предлага опция да криптиране на цялата комуникация в Allo, както и разнообразни опции за персонализация на нотификациите в него.

Интегриране с трети страни

Google Home може да бъде контролен център за целия ви интелигентен дом. Джаджата ще ви позволи да правите неща, като нагласяне на аларми и таймери,  управление на списъци със задачи и списъци за пазаруване. Освен това ще може да се свържете с вашия дом когато сте далеч от него. Това означава, че вие ​​ще бъдете в състояние да контролирате всички  интелигентни джаджи, които имате в дома си – светлини, печки, хладилници, врати  и така нататък.

 

Google обяви, че планира да работи с разработчиците, така че в най-скоро време да предложи още възможности на потребителите като възможност за извикване на такси, поръчка на вечеря или изпращане на цветя на любим човек. А най-хубавото е, че ще бъдем в състояние да правим това само с гласа си.

Кога ще можем да използваме Google Assistant?

Все още не се знае много за Google Assistant, както и дали ще замени изцяло Google Now. Всичко, което знаем досега е, че Google Assistant ще бъде вграден в Google Home и Allo, а двете устройства се очакват на пазара това лято.

 

Вижте 5 полезни Google приложения, които си заслужава да пробвате