Google Maps предлага бърз, лесен и удобен начин да посетите виртуално всяка точка на планетата. Популярната услуга за навигация е налична за всички водещи платформи, което допълнително позволява на повече хора да работят с нея. Досега Google Maps показваше дестинациите под формата на плоска карта на света. Компанията, обаче вече започна да разпространява ъпдейт, който променя ситуацията и показва улиците, градовете или държавите, които търсите като триизмерен глобус. 

 

Това ще направи навигирането по-приятно и ще ви позволи също да завъртате кълбото, както и да увеличавате и намалявате мащаба на картата, съобщава VentureBeat. Според официалната информация новият Globe Mode режим вече е наличен за водещите уеб браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Edge. Предстои интеграция към операционните системи за смартфони, но този процес изисква повече време. В същото време показването на координатите в сферична форма гарантира по-прецизни резултати. 

 

 

Софтуерните инженери на компанията вече работят усилено над нов пакет от функции, които поддържат добавена реалност.  Идеята е Google Maps да става все по-добра с течение на времето, като ни предложи най-новите иновации в сферата на технологиите. Припомняме ви, че преди 13 години бе представена официално мобилната версия на услугата. В заключение ще отбележим, че компанията ще се опита да интегрира Globe Mode към Android и iOS до края на календарната година.

 

Oще от Digital: Как Google Maps разбира колко време ще ни отнеме да стигнем до дадена локация