Facebook е една от услугите, които ангажира в най-голяма степен вниманието на потребителите и ги кара да прекарават все повече време в сърфиране в техните профили. Компанията разполага с много инструменти и функции, които се възползват от това и новата Facebook Live платформа, позволявяща да стриймваме в реално време видео клипове е едно от най-категоричните доказателства за това. Благодарение на нея те се надяват да станат по-голям конкурент на YouTube като се превърнат видеото в най-интересния начин да се забавляваме в социалната мрежа, информира TechTimes. 

 

На този етап тя е ограничена до собствениците на устройства с iOS, но с течение на времето потребителите от повече държави ще могат да я използват от своите устройства, като първо ще трябва да изтеглят Facebook приложението. За да започнете да стриймвате клипове е неохбодимо да кликнете върху иконата, изобразяваща молив в бял квадрат в своя News Feed или Timeline. Следващата стъпка да използвате Facebook Live е да натиснете бутона с формата на човек и два кръга около главата му, както и Go Live опцията, за да започнете да излъчвате. 

 

Във всеки момент, в който прецените, че трябва да спрете да го правите можете да изберете опцията Finish и така да спрете стрийма, към когото можете и да добавите описание, както и още допълнителна информация. В това число влизат броя на хората, които гледат, но също техните имена и коментари, като ограничението на Facebook Live е съдържанието да не е по-дълго от 30 минути. Добре е да знаете, че разполагате с опцията лесно да блокирате даден човек като кликнете върху снимката на неговия профил, където ще видите опцията "Block".

 

Вижте Facebook ще плаща на компаниите, за да използват Facebook Live