Canon продължават да са глобален лидер в сферата на фотографията и вече работят над няколко интересни продукта от ново поколение. Първият от тях e 120-мегапикселов АPS-H CMOS сензор, който е в състояние да заснема кадри със резолюция от 13280х9184 пиксела. Тази стойност представлява 60 пъти еквивалента на стандартния Full HD формат и е с 15 пъти по-висока от възможностите на 4K резолюцията. В момента сензора е ограничен до запис на видео с 9.4 fps, но Canon са уверени, че могат да увеличат цифрата във финалния продукт.

 

Компанията показа и иновативния 35ММFHDXS, който е с едва 2.2-мегапикселова резолюция, но е създаден да улавя много повече светлина от сегашните сензори. Всеки един пиксел е с големина от 19μm, което гарантира впечатляващи възможности за снимане дори при липса на достатъчно естествена светлина, предаде TechRadar. Според официалните данни на Canon дори тестовите прототипи на сензора позволят запис на Full HD видео със скорост от 100 кадъра в секунда и е много вероятно тази стойност да се увеличи допълнително.

 

 

Двата сензора вече са достъпни за производителите и са доказателство за възможностите на модерните технологии. Canon смята да продължат да доминират събитията в сферата на фотографията и да ни представят по-добри продукти. С течение на вреемто подобни иновации от DSLR фотоапаратите да намерят място и в смартфоните, което ще подобри значително възможностите им за снимане. По всичко личи, че ни очакват много интересни подобрения в камерите на мобилните устройства.

 

Вижте лесен трик позволява да правим по-добри снимки при слаба светлина с почти всеки смартфон