Аpple представиха официално своя конкурент на Amazon Echo и Google Home. Новият смарт високоговорител на компанията се казва HomePod и е фокусиран върху идеята да предостави максимално добро качество на звука. За разлика от своите водещи конкуренти устройството не акцентира толкова върху изкуственият интелект. Apple HomePod разполага със седем високочестотни високоговорителя, субуфер и в реално време настройва акустиката на музиката, която слушате. 

 

 

Смарт джаджата има характерния за тази пазарна ниша дизайн и също така работи със Siri. Аpple HomePod включва интеграция за музикалната услуга Apple Music, предаде TechCrunch. Това означава, че цялата ви колекция от плейлисти е достъпна и в новия високоговорител. Можете с гласови команди да управлявате работата на HomePod и да го карате да пуска повече подобни парчета на тези, които харесвате или директно да му задавате имена на песни, които да бъдат стартирани.

 

 

Новата смарт джаджа се захранва от Apple A8 процесор и се очаква да се продава на пазара до края на годината. Първоначално Apple HomePod ще може да се купи в САЩ, Австралия и Великобритания на цена от $349. Очаква се малко след това устройството да е достъпно и в другите европейски страни. Ще е много интересно да проследим как HomePod ще се конкурира с другите популярни устройства в тази пазарна ниша, която става все по-популярна сред водещите производители. 

 

Вижте как служител на Foxconn разкри информация за бъдещите продукти на Apple