Google създават платформи, а Android Things е поредната платформа на компанията. Google Android OS е операционна система за смартфони и таблети, Google Android Wear – за смартчасовници, Google Chrome OS за лаптопи и десктопи, а Google Android TV – за декодери и телевизори.

 

А сега Android Things има за цел да захранва интелигентни устройства и IoT джаджи. Ето какво още трябва да знаем за Android Things според Pocket-lint.

Какво е Android Things?

На 13 декември 2016 година, Google стартира версия на Android, наречена Android Things. Тя може да работи с продукти като свързани високоговорители, интелигентни термостати, охранителни камери, рутери, и така нататък. Идеята е, с Android Things да бъде по-лесно за компаниите да доставят IoT хардуер, тъй като те ще бъдат в състояние да  използват и работи с Android инструменти за разработчици, както до сега. В същността си, Android Things е олекотена версия на Android, насочена към по-способен интелигентен хардуер.

Какво трябва да знаем за Brillo?

Android Things не е нов проект на Google, само името е ново. Миналата година, Google обяви Brillo, Android-базирана OS за интелигентни устройства и IoT джаджи, а Android Things е новото име на Brillo. Разбира се проекта е доразвит и актуализиран, за да позволява използването на едни и същи инструменти за разработчици като стандартна Android платформа, докато Brillo не предложи това.

Нещо друго, което трябва да знам?

Android Things е OS, която работи във фонов режим, но не се вижда. Тя позволява на интелигентните устройства да се справят с техните собствени задачи, а на сървърите да правят обработката. Тъй като Android Things е в състояние да изпълнява по-сложни задачи, платформата е идеална за сложни интелигентни устройства като принтери и брави, а не само за електрически осветителни тела.

 

Освен това Android Things устройствата ще могат да се интегрират с Android и iOS устройства чрез Weave, комуникационна система, която Google стартира успоредно с Brillo. Този протокол също така ще позволи на Android Things устройствата да имат достъп до Google Assistant.

Кога ще видим първите Android Things устройства?

Google все още не са обявили всичките си партньори, така че все още не се знае кои ще са първите Android Things устройства нито кога ще се появят на пазара.

 

Вижте 5 забавни приложения за Android с невероятни визуални ефекти