Правилният начин за защита на нашите Android смартфони е като заключваме екрана им, така че другите да не могат да имат достъп до информацията, която съхраняваме в тях. Може да направим това чрез модел, парола или PIN код. Много устройства вече имат скенери за пръстови отпечатъци, но въпреки това от време на време може да искат резервен PIN или парола.

 

Ежедневието ни е много натоварено и забързано и много е възможно да се случи така че в един момент да не можем да отключим телефона си, защото сме забравили паролата или PIN кода за достъп. Какво да правим ако това се случи научаваме от информацията на Digital Trends.

Използвайте Android Device Manager

Ако телефонът ви работи с Android 5.0 Lollipop, Android 6.0 Marshmallow, Android 7.0 Nougat или по-късна версия на Android най-добре е да ползвате функцията на Google. Ще ви трябва имейл адреса и паролата за достъп до Google профила ви, и вашето устройство ще трябва да бъде включено и свързано към интернет, за да работи. Ето и стъпките:

 

1. От вашия компютър, лаптоп или друго устройство, посетете сайта Android Device Manager.

 

2. Вероятно ще влезете директно на страницата на устройството си, но ако сте регистрирали няколко устройства, можете да изберете това което ви интересува, като кликнете върху иконата и името му в горния ляв ъгъл на страницата.

 

3. Кликнете върху „Lock“ опцията вляво.

 

4. Вие ще бъдете подканени да въведете нова парола и да я потвърдите. 

 

5. Сега можете да се върнете към Android устройството си и да въведете новосъздадената парола, за да получите достъп.

Използвайте Samsung Find My Mobile

Ако имате Samsung телефон, след като сте си създали Samsung профил и сте активирали „Find My Mobile“ по време на процеса на настройка, можете да използвате тази функция, за да отключите телефона си от разстояние. Вие ще трябва да помните имейл адреса и паролата, свързани със Samsung профила ви, а вашето устройство ще трябва да бъде включено и свързано към интернет.

 

1. От вашия компютър, лаптоп или друго устройство посетете сайта Find My Mobile и влезте в Samsung акаунта си.

 

2. Вашето устройство и номер на телефона трябва да бъдат показани в горния ляв ъгъл на страницата. Кликнете върху „Unlock my device“.

 

3. След това можете да отключите телефона си от разстояние чрез въвеждане на паролата за достъп до профила ви в Samsung.

Отключване на устройства работещи с Android 4.4 KitKat или по-ранни версии

Процесът на отключване е много по-лесен, когато сте забравили паролата си, фигурата или PIN кода на по-старо Android устройство. След като въведете вашия PIN неправилно пет пъти, ще видите прозореца за вход, който казва „Forgot pattern”, „Forgot PIN” или „Forgot password”. Натиснете и въведете вашето потребителско име и парола за достъп до профила си в Google, за да промените паролата си, PIN кода или модела. Това ще ви даде незабавен достъп.

 

Вижте как Google ще представят по-бързо ъпдейтите за сигурност в смартфоните с Android