NVIDIA представиха новата си архитектура за производство на видео карти Volta преди пет години. Най-популярният продукт, който използва този дизайн досега е мощната Titan V, която е предназначена предимно за учени и изследователи. Цената е от порядъка на $3000. Феновете на компанията все още чакат с нетърпение премиерата на първата видео карта GeForce за компютри с Volta архитектурата. По време на конференцията GDC 2018 компанията разкри интересни детайли за плановете си в индустрията, предаде Engdaget. 

 

Новите модели от бранда Volta ще предложат няколко ексклузивни GameWorks функции за геймърите. Тези подобрения ще са част от RTX платформата на NVIDIA за компютри от висок клас, която е съвместима с новия програмен интерфейс за DirectX на Microsoft: DXR. Все пак NVIDIA ще си запазят правото да ограничат новите функции единствено до Volta архитектурите, които ще бъдат представени официално в следващите месеци. В този проект участват и много хардуерни партньори на NVIDIA.

 

Водещи разработчици като Epic Games, EA, Unity, 4A Games и Remedy вече са изразили готовност да се присъединят към GameWorks платформата. Благодарение на нея може допълнително да се добавят ефекти към игрите, което да ги направи по-реалистични и да потопи буквално потребителите в техния геймплей. NVIDIA ще представят официално нова серия видео карти с архитектурата Ampere до няколко седмици. Все още не знаем дали Volta дизайна ще бъде използван в предстоящи GeForce продукти до края на 2018г.

 

Вижте как NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута