Истинските фенове на платформата Android трябва да отбележат върху календара си три дати, дните през които ще се проведат големите международни технологични изложения през 2017 г.: CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас, IFA (Internationale Funkausstellung) в Берлин и MWC (Mobile World Conference) в Барселона.

 

През 2017 година, Mobile World Congress (MWC) ще се проведе между 27-ми февруари и 2 март 2017 година. За пресата, вратите на Mobile World Congress, ще са отворени няколко дни преди това, така че акцентите да могат да бъдат представени още преди търговското изложение да отвори вратите си за посетителите.

 

Ето какво още трябва да знаем според Android Pit.

LG G6

LG G6 ще бъде представен на MWC 2017. LG може да ни изненада с безжично зареждане, по-добра камера и може би дори 4K екран.

Samsung Galaxy S8

Много е вероятно, Samsung да реши да представи Galaxy S8 по време на изложението, но има слухове, че събитието може да бъде отложено до края на месец април, за да се избегнат неприятни недогледани грешки. Според някои слухове, Galaxy S8 отново ще бъде на разположение в два варианта – стандартен, както и Edge версия. Galaxy S8 Edge може би ще има 4К дисплей, докато по-малкия Galaxy S8 модел пак ще бъде оборудван с 2K дисплей.

 

За Samsung, обаче, представянето само на два смартфона на най-големия телекомуникационен търговски панаир в света няма да бъде достатъчно. През 2016 година заедно с представянето на Galaxy S7, Samsung представи и новия Gear 360 и Gear VR. През 2017 година много е вероятно да видим нов Gear 360, съпътстващ Galaxy S8.

Sony

Sony Mobile знае как да изненадва своите фенове. Според първоначалните данни, компанията ще представи два смартфона на MWC 2017. За съжаление, техническите характеристики все още не са на разположение, в момента устройствата се назовават само с кодовите имена G3112 и G3121.

Huawei и Xiaomi

Много потребители навярно се вълнуват да видят новите продукти от Huawei, Xiaomi и другите китайски производители на MWC 2017. Миналата година, Xiaomi представи своя E5, така че тази година можем да видим новия им флагман, вероятно наречен Mi 6. Huawei пък пуснаха Mate 9, един от най-впечатляващите устройства, към днешна дата, така че компанията вероятно ще представи новият си телефон на MWC.

Nokia

Много е вероятно, Nokia да обяви някои от новите си устройства по време на MWC 2017. Nokia ще използва най-голямото изложение в света за мобилни технологии, за да анонсира първите си нови телефони, след като принудително се оттегли от бизнеса след сделката с Microsoft.

Lenovo Moto

Lenovo потвърди участието си на MWC и е много вероятно да представи 2017 Moto X. За това устройство все още не се знае нищо.

HTC 11

HTC представи One M9 на MWC 2015, но през 2016г., HTC пропусна да представи HTC 10, така че сега трудно може да се прогнозира дали ще видим HTC 11. HTC 11 ще има 5,5-инчов 1440 x 2560 дисплей, Qualcomm Snapdragon 835 процесор, 8GB RAM и 256GB вътрешна памет. Камерата на HTC 11 се очаква да бъде 12MP.

Други производители

Други производители, като Asus или ZTE, също ще вземат участие на MWC, но все още не се знае какво ще представят. 

 

Вижте 5 смартфона, които потребителите очакват с нетърпение