През последните месеци станахме свидетели на значителен спад в цените на SSD дисковете на водещите производители. В момента можете да купите подобен продукт за рекордно ниски стойности и да се възползвате от редица промоционални оферти. Анализаторите са на мнение, че тази тенденция ще продължи с пълна сила и също така са сигурни, че капацитета на SSD дисковете ще се увеличи осезаемо през 2019г. Намалението на цените може дори да достигне до 50%.

 

Водещите производители като Western Digital и SanDisk вече въведоха корекции в производствения си капацитет, за да отговорят подобаващо на тези процеси. Навлизането на нови технологии като Samsung QVO или следващата генерация Intel 3D Xpoint ще доведат до разнообразие от SSD дискове с капацитет от 4ТB, които са достъпни на изгодна цена. В момента производствената цена на 1GB памет е около $0.10 и може да се понижи допълнително през 2019г., предаде tomshardware.

 

 

Очаква се в следващите месеци постепенно QLC да измести TLC като водеща технология в производството на SSD-та. Прогнозите са, че цените ще продължат да бъдат под $0.10 за един гигабайт през първата половина на 2019г. В крайна сметка това означа, че потребителите ще имат достъп до по-евтини SSD-та, които имат по-голям капацитет и са базирани на по-модерни технологии. Ето защо 2019г. се очертава като най-добрият момент да си купите SSD диск.

 

Oще от Digital: SSD дисковете изтриват ли успешно нашите данни