Toshiba представиха официално новото си поколение 4K HDR телевизори, които също така поддържат технологията Dolby Vision и услугата Amazon Alexa. Гамата включва модели с Full HD и Ultra HD резолюция, които са съвместими с новия Smart Portal на компанията. Активирането на портала става от плаваща лента в долната част на екрана, която се появява върху програмата, която гледате на телевизора. Smart Portal предлага достъп до разнообразно съдържание и стрийминг услуги, съобщава Pocket-Lint.

 

Toshiba X98

Toshiba X98 е най-атрактивното предложение, което ще е налично за потребителите в конфигурации с 55 и 65-инчови 4K HDR OLED дисплеи. Другите характеристики включва поддръжка за Dolby Vision и HLG стандартите, както и вградени високоговорители и субуфер с максимално качество на звука. Компанията е разработила и по-малки Toshiba U68 и U78, които споделят много от функциите на X98 и поддържат HDR видео. Големината на Toshiba U78 моделите е 49 и 55 инча.

 

Toshiba U68

Потребителите ще разполагат с възможност за избор на 43, 49, 50, 55, 65 и 75-инчови версии на Toshiba U68. Всичките телевизори са базирани на аудио технологията XSound Pro. Японският производител актуализира и U-серията от телевизори с U58 базирани модели с 4K HDR, Dolby Vision и Hybrid Log Gamma. Размерите включват 43, 49, 50, 55 и 65 инча. Интеграцията за Amazon Alеха oзначава, че ще може да управлявате работата им изцяло с гласови команди. Допълнително ще разберем каква ще е цената в Европа.

 

Toshiba U58

Още от Digital: Първите телевизори с 8K резолюция ще се продават на пазара до края на 2018г.