Всяка година в първата седмица на септември е изложението IFA. То се провежда в Берлин, като е най-голямото технологично изложение в Европа. През тази година събитието ще е на фона на все по-изостряващата се търговска война между САЩ и Китай и това ще му повлияе, събощава Digital Trends.

 

Любопитно: САЩ въвеждат 15% по-скъпи мита за вноса на хардуер от Китай

 

По време на IFA 2019 свои речи ще имат изпълнителният директор на Huawei - Ричард Ю, както и неговият колега от Qualcomm - Кристиано Амон. И макар двете компании да нямат проблем помежду си, те се оказват от двете страни на бариерата. От своя страна IFA иска да е символ на съвместната работа. „Няма самотен изобретател, който създава иновации“, казва изпълнителният директор на IFA Йенс Хейтекър.

 

Още от Digital: Huawei Kirin 990 ще бъде представен на IFA 2019

 

Неизбежният изкуствен интелект

И все пак, ще има и какво да се види на IFA отвъд политиката. Сред водещите тенденции ще е изкусвеният интелект. Ще има много дискусии, представяния на нови технологии и роботи. Изкуственият интелект вече е навсякъде и се използва от най-различни устройства и технологии.

 

Той вече навлиза и в устройства като домашни електроуреди, управление на трафик и др. Следващото поколение на тези технологии започва да навлиза и IFA ще покаже първите им възможности.

 

Любопитно: Sony ще представят Xperia 2 на IFA 2019

 

Лични данни и киберсигурност

Темата за киберсигурността също ще е сред приоритетите за IFA 2019. Втората половина на изложението, IFA NEXT, ще е посветена на иновациите в дигиталното здраве, IoT, транспорт и др. Всичко това ще е в комплект с гарантирането на сигурността на тези нови тенденции, технологии, продукти и услуги.

 

Любопитно: Motorola One Pro с четири камери ще бъде представен на IFA 2019

 

Ще липсват футуристични роботи, които изглеждат впечатляващо, но реално не могат кой знае какво. Вместо това ще има много продукти и технологии, които съществуват и могат да се видят и пробват още сега. А IFA NEXT ще погледне към бъдещето и какво да очакваме след 5 и повече години.

 

Още от Digital: