Докато 2016 имаше своите силни моменти, тя не беше най-добрата година за Google. Последната версия на операционна система за преносими устройства на компанията не се появи, а Pixel телефоните не се оказаха чак толкова успешни, колкото се искаше на Google.

 

Според анализаторите от Tech Radar, семената засети от Google през 2016 година ще „цъфнат“ през следващата година. Ето какво може да очакваме от Google през 2017 година според медията.

Android Wear 2

Следващият голям ъпдейт на операционна система за преносими устройства, Android Wear 2 трябваше да се появи през 2016 година, но от Google решиха да го задържат, за да не пускат версия, за която се знае, че има проблеми. Може би чакането ще си струва. Според последната информация, Android Wear 2.0 ще се появи през 2017 година.

Края на Chrome Apps, с изключение на Chrome

Вие сте голям фен на Chrome Apps за Windows, Mac или Linux? Тогава имаме лоша новина за вас, от Google обявиха, че спират поддръжката на Chrome приложенията за тези платформи. През втората половина на 2017 година. Chrome Apps ще престанат да се показват и в Web Store за потребителите на Windows, Mac и Linux. В началото на 2018- пък Chrome Apps вече няма да могат и да се стартират на изброените три платформи.

Google спасява планетата

Google е най-големият корпоративен купувач на възобновяема енергия в света, а от 2017 година центровете за данни и офисите на компанията ще получават 100% от тяхната мощност от вятърна и слънчева енергия.

Повече мобилни

Google прави някои големи промени в начина, по който ще се зареждат уеб страниците чрез проекта Google AMP. Проектът на Google, Accelerated Mobile Pages (AMP) има за цел да се постигне по-бързо зареждане на уеб страниците, като работи само на мобилни устройства и само за сайтове, които са се съгласили да участват в този проект.

Google Cloud Next ’17

Google Cloud Next ще се проведе от 08 до 10 март в Сан Франциско, САЩ. Конференцията е насочена към бизнеса и разработчиците, но от Google обещава да покажат “какво може да очакваме от Google Cloud Platform, G Suite, Maps и новите устройства на компанията”.

Google чипове

През 2016 година стана ясно, че Google ще прави свои собствени процесори, които ще се използват от бъдещите смартфони Pixel. Може 2017 да е годината, в която компанията ще осъществи тази си амбиция.

Новите Pixel и Pixel XL телефони

От Google заявиха, че ще развиват своите Pixel продукти за напред. Може би 2017 ще е годината, в която ще видим следващите модели Pixel телефони на пазара.

Платформата Andromeda

Andromeda е платформа на Google, която е проектирана да работи с всичко – от най-малките джаджи за носене до най-мощните телефони и може би компютри, която най-вероятно ще се появи на повърхността през 2017 година. Очевидно това е бъдещето на Chrome OS и Android, а Bison е кодовото име на устройството, което първо ще заработи с Andromeda. Очаква се да видим Bison през третото тримесечие на 2017 година, въпреки че не е сигурно: очаквахме Google официално да обяви Andromeda по време на своето събитие през месец октомври 2016 година, но компанията не го направи.

 

Вижте шест технологични прогнози за 2017г.