Apple ще проведат специално събитие след броени часове, на което ще представят новите си хардуерни продукти. Официалният слоган на премиерата ще е "Unleashed" и се очаква водещият акцент да бъдат MacBook Pro лаптопите. Устройствата от ново поколение ще са налични в два размера, тъй като ще имат 14" и 16-инчови дисплеи.

Най-интересната им характеристика несъмнено ще бъде Apple M2 процесора, който ще наследи M1 в сегашната серия на лаптопите. Визията на MacBook Pro ще взаимства дизайнерски линии от iPhone. Очакват ни още променен MagSafe порт за зареждане, както и премахване на Touch Bar, който е част от серията вече пет години.

Според непотвърдена информация лаптопите ще предложат още SD четец за карти, HDMI и MagSafe портове. Увеличаването на броя на ядрата от четири на осем в Apple M2 ще осигурява още по-висока производителност, което важи и за графичните ядра, които вече ще бъдат 32.

 

 

Събитието ще е свързано и с премиерата на по-мощна версия на Mac mini. От Apple вероятно ще използват същия процесор от актуализираните MacBook Pro модели. Отново ще видим разнообразна колекция от портове за свързване на периферни устройства, както при настоящата версия.

Kомпанията също така работи усилено над ново поколение на AirPods, за което също ще разберем детайли на "Unleashed" събитието. Аудио аксесоарите регистрират все повече продажби, като актуализираният модел ще позволи на Apple да се възползват максимално от тези процеси.

Apple вече представиха iPadOS 15 и iOS 15, но macOS Monterey все още е в бета. Операционната система ще бъде един от приоритетите на днешното събитие.

 

Още от Digital: Защо трябва незабавно да актуализирате устройствата на Apple