Аcer следват стриктно стратегията да провежда две големи събития, на които представя най-новите си продукти в индустрията в рамките на една календарна година. Първата конференция обикновено е в Ню Йорк през aприл, а следващата в Берлин през септември. Тази традиция се спазва за пета поредна година, откакто Джейсън Чен пое управлението на тайванската компания. Датите са подбрани с идеята Acer да предизвикат максимален интерес сред потребителите с новите си иновации в сферата на хардуера. 

 

Настоящата година няма да е изключение, като водещ акцент ще бъде иновативната серия от устройства с бранда ConceptD, съобщава Digitimes. Всички представители на серията предлагат елегантен дизайн и нестандартни форм фактори, които компанията смята, че по най-добър начин ще улеснят максимално работата ни. Аcer ConceptD са разработени, както за обикновените потребители, така и за професионалистите, които ежедневно използват специализиран софтуер на компютрите и лаптопите.

 

 

Това е само първата стъпка от амбициозната стратегия на компанията да привлече специалистите, които работят в сферата на дизайна и създаването на съдържание. Устройствата с бранда Acer ConceptD са оптимизирани за виртуална реалност и миксирана реалност, в които тайванския бранд вижда голям потенциал за бъдещо развитие. Традиционните конференции два пъти в годината целят да променят имиджа на Acer и да ги утвърдят като глобален лидер в технологичната индустрия. 

 

Oще от Digital: Acer ще се фокусират върху геймърските компютри и хромбуците през 2019г.