Независимо колко сигурни мислите, че са вашите мобилни устройства можете да сте сигурни, че винаги има начин как друг човек да пробие защитата им и така да си осигури достъп до личната ви информация. Разбира се това не означава, че трябва да се примирим и да се оставим в ръцете на хакерите, тъй като може да предприемем няколко лесни стъпки, с които да затрудним максимално тяхната работа. Ако отделите 30-40 минути и да промените някои настройки на компютъра или смартфона си ще добавите допълнително ниво на сигурност, което ще ви гарантира, че няма да станете жертва на тяхна атака, предаде BGR. 

 

Eкспертите по сигурността съветват да активирате автоматичните ъпдейти независимо каква операционна система използвате, а ако имате iPhone можете да го направите от Settings>General>Software Updates, докато при Android това е възможно като кликнете върху Settings>System Updates. Другата важна стъпка е да обърнете специално внимание на паролите, които използвате, като най-добрия вариант е да използвате мениджър за пароли като например 1Password или LastPass. Благодарение на тях само за секунди ще се генерират автоматично сложни кодове за достъп, които можете да използвате в профилите си в Google, Facebook или другите популярни сайтове в интернет.

 

Mного онлайн услуги предлагат опция да използвате система на двуфакторна автентикация, което също може да е доста полезно особено, ако съхранявате важна информация в профилите си. Сред другите неща, които можете да направите е да блокирате Adobe Flash и да активирате Do Not Track функцията в своя уеб браузър, както и да изтриете история на сърфиране и да не запомняте автоматично паролите в различните си сайтове. Така следвайки тези няколко прости стъпки ще редуцирате почти до минимум възможността да станете жертви на хакерска атака.

 

Вижте пет полезни съвета за защита на акаунтите ни от хакерски атаки