Собствениците на смартфони с Android имат достъп до най-голямата колекция от мобилни приложения. Google Play също така предлага широко разнообразие от музика, филми, телевизионни предавания и подкасти. През последните часове много хора се оплакаха от неочаквани проблеми в работата на водещи мобилни приложения.

Сред тях са заглавия като Gmail, Google, Yahoo Mail и др. Независимата платформа Down Detector, която следи за подобни бъгове отчете сериозен ръст в заявките за гореизброените приложения. Потребителите вече започнаха да публикуват съобщения в социалните мрежи, за да споделят и потърсят помощ от други хора.

Много от тях се оплакват, че Gmail блокира почти веднага след като стартират имейл приложението на смартфоните. Някои хора дори твърдят, че повечето програми, които опитват да отворят през последните часове забиват и показват съобщения за грешка. Любопитното е, че първите реакции на Google разкриват, че в системата им не виждат нищо нередно, информира Express.co.uk.

 

 

Все пак има какво да направите, ако изпитвате подобни затруднения. Оказва се, че изтриването на последния ъпдейт на Android System WebView е полезно решение. Taзи функционалност позволява на приложенията за Android да възпроизвеждат страници без да се налага да използват собствен браузър енджин.

Oбикновено WebView е предварително инсталирано на устройствата с платформата. Няма как да изтриете приложението от Google Play. Все пак можете да върнете Android System WebView към фабричните настройки, което вероятно ще отстрани проблема с блокиралите приложения.

За да го напрваите трябва да стартирате менюто с настройки и да изберете последователно "Apps & Notifications> App Info> Android System WebView". Кликнете върху бутона с трите точки в горния десен ъгъл. Нов прозорец ще ви подкани да деинсталирате ъпдейти.

Съгласете със съобщението за връщане на фабричната версия на System WebView. На този етап това е най-ефективното решение на проблема с блокирането на Gmail, Google, Yahoo Mail от последните часове.

 

Oще от Digital: 7 полезни приложения, с които може да персонализирате смартфон с Android