Moбилните приложения на Facebook доста бързо изразходват живота на батерията на смартфоните. В последните дни доста хора в интернет се оплакаха от този проблем. Потребителите използваха водещите социални мрежи, за да споделят, че Facebook и Messenger консумират необичайно голямо количество енергия. Решението да ги спрете не е най-подходящия вариант, защото така няма да можете да комуникирате с приятелите и любимите си хора. 

 

Дискусията им логично привлече интереса и на самата компания, предаде AndroidAuthority. Лично вицепрезидентът на Messaging Products дивизията на Facebook, Дейвид Маркус се извини на всички потребители за ситуацията в своя Тwitter акаунт. В своето съобщение той сподели, че това е изолиран проблем, който касае малък брой хора. Компанията вече го е отстранила и е необходимо да рестартирате мобилните приложения, за да усетите промените.

 

Дейвид Маркус също така ни посъветва да изтегляме пълната, а не бета версията на Facebook на смартфона. Ако сте забелязали, че приложенията консумират твърде много батерия трябва да ги затворите от Recent Apps менюто и да ги отворите отново. В случай, че проблема продължава ги деинсталирайте и ги дръпнете отново. По този начин ще възстановите нормалната им работа.

 

Вижте кои са най-полезните трикове във Facebook Messenger