Вижте още видеото: Huawei FreeBuds 4i - Аудио слушалки с шумопотискане, много добра батерия и цена под 150 лева

Huawei FreeBuds Pro са едни наистина страхотни безжични слушалки с първото в света интелигентно динамично шумопотискане и не случайно във видео ревюто, което им посветихме в края на миналата година без грам колебание ги обявихме на най-добрите слушалки на компанията.

Huawei обаче са бранд, който освен за по-платежоспособните потребители, мисли и за тези, които разполагат с по-ограничен бюджет, но въпреки това искат да притежават нови и функционални устройства. Така Huawei създадоха своята i-серия при слушалките FreeBuds, която получи своето обновление FreeBuds 4i.

 

Huawei FreeBuds 4i - Аудио слушалки с шумопотискане, много добра батерия и цена  под 150 лева | Digital.bg

 

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на тези слушалки, разгледахме подробно техният дизайн и размери, като ги съпоставихме с тези на предишното поколение FreeBuds 3i, което също впрочем сме ви показвали преди време. А сега нека ви покажем как се свързват Huawei FreeBuds 4i и какви специални функции имат те.

Натиснете единственият бутон по корпуса на кейса на слушалките и в предната част ще започне да мига син бутон. От падащото меню с настройки на смартфона си, активирайте Bluetooth и задръжте пръст върху иконата. Така ще се появят всички възможности за свързване. Ето ги и FreeBuds 4i, дайте ОК и сте готиви за слушане на музика. Извадете слушалките от кейса и ги сложете на ушите си.

 

 

Формата на слушалките е ергономична и те прилягат много плътно към ушите ни. След няколко дни тестове, можем да кажем, че в един момент човек просто забравя, че са на ушите му. Тествахме ги докато се катерим в планината и докато бягаме в парка. В резултат не маркирахме нито едно случайно изплъзване от ухото. Обикновено лягайки върху възглавница със слушалки тип тапи като тези, после имаме болки в ушите.

Заради тънката си долна част обаче FreeBuds 4i са удобни дори когато възглавницата е долепена до тях. Звукът, който пресъздават 10мм говорители с композитни полимерни диафрагми, които се крият вътре в слушалките е много качествен. Имаме ясни високи и плътни ниски. Не очаквахме от толкова компактно тяло да излиза толкова плътен бас, но факт, такъв е наличен тук.

 

 

Работният честотен диапазон е 20Hz - 20 000KHz. Също така ще отбележим, че няма забавяне на звука между смартфона и слушалките. Тоест FreeBuds 4i са идеално решение за игра на игри. Всеки стил музика тук звучи по различен начин. Това също се дължи на ефективността на AI изкуственият интелект, който Huawei са интегрирали в устройството.

Корпусът и на двете слушалки е сензорен, като така без значение дали сте левичар или десничар, можете еднакво удобно да контролирате случващото се със слушалките. Единично докосване спира и възобновява музика, приема или прекъсва входящо обаждане. Двойно почукване премества към следващата песен ако слушате музика, а задържането активира шумпопотискането.

 

 

Тук е момента да кажем, че по корпуса на слушалкитеима вградени два микрофона, коотп са пряко свързани с шумопотискащата функция, но освен това ни помагат и при разговори, защото тези слушалки съвсем очаквано служат и като HandsFree. По време на тест с телефонен разговор в шумна среда, ответната страна ни чова отчетливо, без да се намесват паразитните шумове. Иначе за основното си предназначение, микрофоните също работят отлично. Независимо, че са бюджетен модел, шумопотискащата функция на FreeBuds 4i работи отлично.

Тази екстра е супер полезна и когато свързвате слушалките към компютъра или смартфона си, за да провеждате видео конферентен разговор в Zoom или друг подобна платформа. Микрофонът е отличен. Това което чувате в момента е звук, който записваме именно от слушалките. Съпоставим с този от професионалният ни студиен микрофон, този от слушалките не е никак лош. Не чувате никакъв околен шум нали, а имайте предвид, че сме на балкона на студиото, което е на оживен столичен билевард. А наоколо е и доста ветровито, но Huawei имат специална софтуерна функция, която неутрализира шуменето, което иначе прави вятъра в микрофона.

 

 

Ето тези ефекти са постигнати с помощта на шумопотискането на FreeBuds 4i. Ако слушате музика и някой ви заговори, няма нужда да сваляте слушалките. Просто ги докоснете и преминете в режим на осведоменост, при който двата микрофона ще ви предават идеално гласа му.

 

 

Ако свалите на смартфона си приложението Huawei AI Life, с него ще можете да правите пълен контрол и нониторинг на нещата свързани с FreeBuds 4i. Например можете да персонализирате функциите за които да служат различните видове докосвания по корпуса, да следите какво е нивото на батерията или да правите други настройки. Самата батерия е с увеличен до 55mAh заряд, който гарантира до 10 часа слушане на музика, ако сте без активно шумопотискане и до 7.5 часа, в случай, че активирате тази функция. Дори батерията да е изтощена, за 10 минути зареждане, ще имате енергия за 4 часа активна работа.

 

 

Много полезна функция е, че когато свалите слушалките от ушите си и ги приберете в кейса, със затварянето на горният капак, автоматично се прекъсва Bluetooth 5.2 връзката и така не се изразходва излишна енергия. Последствие слушалките се свързват отново автоматично.