Само няколко седмици света е в извънредно положение заради пандемията от корона вируса, а на нас ни се струва че минаха години, нали? Станахме свидетели на невиждани до сега неща - затваряне на офиси, училища и фирми; отложени концерти, сватби, фестивали и големи спортни събития; влезли в сила заповеди за престой в дома. И всичко това превърна големите градове по света в истински градове-призраци.

Несъмнено последните събития промениха из основи начина ни на живот. За да се справим с тази нова реалност може да имаме нужда от помощ.

Ето защо от Mashable са решили да публикуват списък на някои основни неща, от които всички имат нужда без значение в коя държава се намират.

Стрийминг услуги

Независимо дали искате да запълвате времето си с гледане на филми, телевизионни предавания или като слушате музика, има стрийминг услуги, които могат да ви предложат това от което се нуждаете.

Услуга за видео конференции

Ще имате нужда от лесна за използване платформа за видеоконференции, за да поддържате връзка с колеги, приятели, семейство. Една чудесна възможност за това е Zoom. FWIW и FaceTime също са опция, стига да сте потребител на iOS.

Видео игри

Социалното дистанциране превръща много хора в геймъри, докато търсят нови начини да се забавляваме у дома. Ако имате нужда от съвет може да разгледате кои са най-очаквани видео игри през 2020г.

Онлай уроци

Поради глобалната пандемия си стоим по домовете и имаме достатъчно време да научим нещо ново, независимо дали за личностно или професионално ни развитие. Udemy, SkillShare и Coursera са три страхотни варианта за традиционно онлайн обучение, докато MasterClass предлага някои забавни курсове, преподавани от знаменитости, които могат да ви вдъхновят да си намерите ново хоби.

Оборудване за тренировка в домашни условия и онлайн класове  

Тъй като повечето фитнес зали също са затворени, а дългото лежане на дивана не е здравословно, тренирането в домашни условия стана наложително. За щастие, има напълно безплатни начина да тренирате вкъщи. Разбира се, ако държите и имате място у дома си, може да си набавите нужното ви оборудване за трениране.

Удобни домашни дрехи

Освен ако не се налага да се облечете с костюм за видео среща с шефа си, вашият дрес-код трябва да е предимно от удобни, меки дрехи, които не ви стягат никъде. Магазини и молове са затворени, но винаги може да си поръчате онлайн.

Кухненски джаджи и готварски уреди и смартфон приложения

Независимо дали ни харесва или не, но социалното дистанциране превърна всички в   готвачи. Може би имате стари готварски уреди и съдове, които трябва да се подменят или изобщо нямате - време е да се пригодите към новите условия. Хубавото е, че тези неща също може да бъдат поръчани онлайн.

Книги

Разбира се, няма как книгите да не попаднат в една такава класация. Една хубава книга има силата да разсее лошите мисли, които са обичайни за социалното дистанциране. Освен това не е нужно да си купувате физическа книга, която после трябва да мислите на кой рафт да сложите. Може да слушате аудио книги или да заредите електронния си четец с електронните варианти на любимите си книги и на тези които от дълго време искате да прочетете но все не сте имали време.

 

Вижте как епидемията от коронавирус ще засегне пазара на луксозни стоки през 2020г.