Производителите на смартфони от години се опитват да оптимизират пространството в предната част на своите телефони. Така през 2018 година се появиха прорезите, но този дизайн не се харесва много нито на производители, нито на потребители.

 

 

Затова през 2019 година очакваме ново решение от страна на производителите. Според Android Authority в предната част на смартфоните вече няма да има големи прорези, а само малки дупки в горната част на дисплея за предната камера. Този нов дизайн все още няма стандартно прието име, нито пък сме виждали още телефон с такъв дизайн, но има няколко индикации, че той ще бъде често срещан сред Android телефоните през 2019 година.

Предполагаемо превъзходство

Малкият отвор на дисплея се възприема като превъзходна алтернатива на прореза, защото е по-малко натрапчив начин да се запази предната камера. Разбира се, производителите ще се стремят към този „по-добър“ дизайн, за да увеличат продажбите си. Въпреки това, неговите предимства се оспорват от мнозина.

 

 

Пространството между отвора в дисплея и ръба на телефона няма да бъде от голяма полза. Просто погледнете изображението по-горе и помислете за какво може да се използва малката част, разделяща рамката и отвора. Тъй като този отвор за камерата не е вграден в ръба на дисплея като прореза, той е много по-разсейващ, особено при по-малките дисплеи. Помислете колко е досадно, все едно имате муха на екрана.

 

Въпреки това, Samsung, Huawei и повечето производители на оригинално оборудване намират тези отвори като следващата еволюция на смартфоните. Samsung разкри това миналия месец на своята конференция за разработчици, докато Huawei определя тази функция като промоция. Тези стремежи могат да бъдат формиращи, за да се гарантира приемането на новия дизайн през 2019 година.

 

Натиск и стимули

Известно е, че Huawei вече работи по телефон с този вид дисплей. Има много причини да мислим, че и световният производител на смартфони Samsung също ще пусне телефон с малка дупка в горната част на дисплея, тази година. Освен това има изтекли снимки на предстоящите телефони Nokia 8.1 Plus, Nokia 6, Hisense U30 и Motorola P40 и става ясно, че производителите им се стремят към подобен дизайн.

 

Въпреки многото критики, прорезите в дисплея се появиха на много от телефони през изминалата година. Ето списък само с малка част от моделите, които бяха пуснати в рамките на една година след излизането на iPhone X (телефонът, който наложи тази тенденция). Google Pixel 3 XL, Huawei P20, P20 Pro, Mate 20 Pro, Honor Play, Asus ZenFone 5, OnePlus 6, OnePlus 6T, LG G7 ThinQ, LG V40 ThinQ, Xiaomi Mi 8, Vivo V11, Oppo R17.

 

 

Този път, Samsung и Huawei може да са тези, които ще задействат ново движение. Ако Samsung използва новия дизайн, това може да окаже натиск върху другите производители и те да го приемат. Никой производител не иска да бъде уловен, че отказва да приеме новите технологии и тенденции.

Цена

Един аспект от новите технологии, който би могъл да попречи на тяхното приемане е свързан с разходите. Трудно е обаче да се прецени какви ще са производствените разходи за изработването на малък отвор в дисплея. Но този нов дизайн изглежда по-сложен от този с прореза и следователно по-скъп. . Ако е значително по-скъп, може да го видим само в най-скъпите модели телефони. Но имаслухове, които сочат, че този дизайн няма да е само във водещите модели на компаниите.

 

Вижте какво трябва да знаем за смартфоните с безрамков дисплей