Смартфонтите еволюират с всяка изминала година, като напоследък основните усилия на производителите са насочени към подобряване на камерите и дисплеите. Факт е, че всеки един компонент на устройствата става по-добър с всяка изминала година. Потребителите проявяват все по-голям интерес към технологиите, предлагащи възможност за по-бързо зареждане.

След като вече станахме свидетели на масовото навлизане на устройства с опция за 66W зареждане започнаха тестове с още по-добри технологии. Така например Xiaomi вече демонстрираха собствена система, чиято мощност достига до 120W. Другите производители на смартфони също работят усилено над подобни иновации.

Huawei също са доста активни и тестват собствена 120W технология за бързо зареждане. Корейският производител дори иска да се превърне в лидер в популяризирането на още по-добри 200W системи за бързо зареждане. Останалите водещи производители на Android също няма да губят време и подготвят изненади на своите потребители.

Всичко това е гаранция, че ни очакват още по-сериозни иновации в сферата на технологиите за бързо зареждане през 2021г.

 

 

От Huawei твърдят, че за момента 66W зареждане е най-добрата версия на технологията засега. Причината е, че колкото по-мощни са технологиите от този тип, толкова по-големи батерии трябва да имат смартфоните.

Все пак компаняита няма да се задоволява с възможностите на 66W технологии и иска да допринесе сериозно в популяризирането на 200W технологии за бързо зареждане. Ако всичко върви по план това може да се случи още през следващата година, съобщава GizChina.

Бъдещите собственици на флагманите на Xiaomi ще могат да използват 80W зарядни, които поддържат безжично зареждане. Според данните зареждането на 4000mAh батерия ще изисква 19 минути, като осем минути са необходими да достигнете до 50%.  По всичко личи, че технологията ще е обект на сериозни иновации през 2021г.

Няма да е изненадващо, ако Huawei и другите компании със силно присъствие последват примера и променят изцяло представата ни за начините, по който зареждане смартфоните през 2021г.

 

Още от Digital: Кои производители на смартфони тестват 120W технология за бързо зареждане