Разработчиците на приложението за видеоконференция, което придоби голяма популярност от началото на годината разкриха повече детайли за подобренията в новия ъпдейт на Zoom.

Водещ приоритет в създаването на "Version 5.0" да се гарантира по най-добър начин сигурността на потребителите.

Така компанията иска да сложи край на проблемите, които възникнаха през последните седмици. Вече ви съобщихме, че Zoom призна, че някои обаждания са били направени през Китай по погрешка.

Успоредно с това разбрахме и за проблем със сигурността на Zoom, който позволява на хакери да откраднат Windows пароли.

Някои водещи компании подканиха служителите си да спрат да използват приложението, тъй като не покрива високите им стандарти за безопасност. Въпреки това Zoom продължава да е предпочитана платформа за комуникация за доста хора.

Новата актуализация трябва да гарантира, че за в бъдеше подобни проблеми няма да създават затруднения на потребителите.

За да го постигнат Zoom са ъпдейтнали стандартите за криптиране, които използва приложението. Така компанията ще се опита да спечели отново доверието на своите клиенти.

 

 

Именно този аспект от приложението за видеоконферентни разговори стана обект на негативни критики от потребителите. Използването на по-добра технология за криптиране ще гарантира, че разговорите ни са защитени и няма да достигнат до хакерите.

Актуализацията към "Version 5.0" на Zoom трябва да сложи край на опасенията, че трафика се пренасочва през сървъри в Китай.

Припомняме ви, че досега се използваха 128-bit Advanced Encryption Standard (AES) ключове, но след актуализацията ще се използва по-усъвършенстваната система за криптиране AES 256-bit GCM.

Информацията бе потвърдена официално от Грант МакКормик, който е  шеф на фирмата за онлайн сигурност Exabeam.

От думите му разбираме, че това представлява "сериозен ъпгрейд", който може е съизмерим с покупката на нов смартфон, след като те пропуснали две негови поколения преди това.

Администраторите на акаунти ще могат да избягват региони, в които се споделя информацията им, за да се сложи край на спекулациите, че китайското правителство шпионира потребителите на Zoom.

В заключение ще допълним, че новата по-сигурна версия на приложението ще е достъпна за потребителите от 30 май.

 

Oще от Digital: Kак да използваме приложението Zoom от смартфон