Google вече разработват второ поколение на компактната си джаджа Chromecast, която се очаква да бъде представена официално в края на настоящия месец. Достъпното устройство позволява лесно да стриймвате съдържание от мобилните устройства на големите екрани на своите телевизори. Новата версия на Chromecast ще предложи допълнит функционалности, в сравнение със своя предшественик, а също и по-бърз Wi-Fi, предаде TheVerge.

 

Aктуализираната джаджа вече включва опция с името Fast Play, която ще позволи тя много по-бързо да се свързва с други мобилни устройства след като натиснете Cast бутона. Chromecast Audio е друга нова функция, с която новия модел ще може да е свързва с всеки един високоговорител, което също е доста полезна. Новата версия също така вече поддържа по-бързия стандарт Wi-Fi 802.11ac и ще запази същите дизайнерски линии и форм фактор, както настоящата версия на пазара.

 

Устройството ще се продава на пазара и в различни цветове, като Spotify също ще включат поддръжка за Chromecast в популярната си музикална услуга. Все още не знаем колко ще струва джаджата, но нейната цена вероятно ще е сходна с тази на сегашното поколение. В заключение ще отбележим, че Google ще проведат голямо събитие на 29 септември, на което ще видим новите смартфони Nexus и вероятно тогава ще е и премиерата на втората версия на Chromecast.

 

Вижте шест полезни неща, които можете да правите с Chromecast