Едва ли ще изненадаме някой любител на високите скорости, ако определим Bentley Bentayga като впечатляващ автомобил. Въпреки високата му цена феновете проявяват голям интерес и това вече го превърна в най-продавания модел на Bentley досега. Инженерите на компанията вече работят над нова версия, която е по-мощна и предлага редица допълнителни подобрения. Самият модел се казва Bentley Bentayga V8 и е оборудван с 440-милиметрови керамични спирачни дискове, предаде CNet.

 

 

Потребителите имат възможността за избор на различни интериорни решения, които правят купето да изглежда още по-атрактивно. Това означава, че централната конзола може да се конфигурира със специално покритие от въглеродни нишки, в допълнение към матовия завършек на стандартната версия. По този начин автомобила ще предложи още по-луксозна визия от настоящия модел. Aктуализираната версия също така има по-мощен двигател с четири цилиндъра.

 

 

Данните разкриват, че Bentley Bentayga V8 ще има 4-литров двигател с два турбокомпресора, които гарантират максимална мощност от 542 конски сили. Максималната скорост достига до 290 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч. става за едва 4.4 секунди. Очаква се продажбите на новата версия да стартират до края на годината. В заключение ще отбележим, че това е един от най-добрите и луксозни автомобили, които можете да откриете на пазара. 

 

 

Вижте пет електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020г.