Apple Maps винаги е оставала в сянката на Google Maps, когато стане въпрос за услуги за навигация. Първоначалните проблеми създадоха негативно мнение сред доста собственици на смартфони. Все пак компаниятa инвестира доста средства в Apple Maps, за да я направи по-добра за потребителите. Няколко години след премиерата на услугата Apple най-накрая разполагат със собствена база данни с физическа информация за на практика всяко кътче на планетата. Това е възможно благодарение на милионите километри, които колите им за картографиране вече изминаха, предаде Mashable.

 

 

Технологичният гигант от месеци работи над нова версия, която ще промени всеки един аспект от работата и функционалността на Apple Maps. Потребителският интерфейс ще бъде променен, за да се улесни работата и откриването на локации, но също така всички координати и маршрути ще са доста по-прецизни от сегашната версия. Фактът, че Apple вече разполагат със собствена база данни за стотици милиони географски обекти ще подобри услугата и ще премахне нуждата да си партнират с външни компании за тази цел. Новата версия ще започне да се разпространява до потребителите в следващите седмици.

 

 

Компанията ще разчита и на помощта на собствениците на iPhone, които могат да редактират, актуализират и променят информацията в Apple Maps. Всъщност това е третият ключов компонент от модерните услуги за навигация след сателитните изображения и 360-градусовите панорами снимани от автомобилите и вановете на Аpple. Именно човешкия фактор е едно от най-големите предимства на Google Maps пред Apple Maps. Новата версия ще предложи редица подобрения и само времето ще покаже  дали услугата ще може да оспори превъзходството на своя най-голям конкурент.

 

 

 

Още от Digital: Смартфоните ще имат по-прецизни GPS чипове за навигация през 2018г.