Серията iPhone 12 включва най-добрите смартфони на Apple досега, които от седмици се продават на световния пазар. Потребителите вече проявяват голям интерес към моделите, които се очаква да поставят нов рекорд за продажби. Времето ще покаже дали iPhone 12 ще се превърнат в най-популярните устройства на Apple.

Технологичният гигант не планира да губи време и вече е насочил вниманието си към разработката на iPhone 13, чиято премиера ни очаква през есента на 2021г. По този начин Apple искат да разполагат с достатъчно време, за да гарантират подобаващи хардуерни ъпдейти в устройствата. Камерите на новите смартфони ще бъдат специален приоритет за компанията.

Оказва се, че компанията подготвя сериозна актуализация, коятo е свързана с LiDAR сензорите. Припомня ме ви, че тези компоненти се използват от iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Добрата новина е, че Apple ще интегрират сензорите във всички версии на iPhone 13, включително и за двата бюджетни модела от гамата, съобщава BGR.

 

 

Toва означава, че всички представителите на iPhone 13 серията ще са оптимизирани за Face ID технологията. Apple са постигнали и стратегическо споразумение със Sony, което ще гарантира доставка на LiDАR скенери за смартфоните на компанията в следващите три години.

Съобразно договорката им новите версии на iPhone ще бъдат базирани на новото поколение "Near Infrared (NIR) CIS с единичен фотонен диоден масив (SPAD)" в ToF LiDAR сензорите на Apple. Тези компоненти са подходящи още за изчисляване на разстоянието между обектите и приложения с добавена реалност.

 

Още от Digital: iPhone 13 ще има 1ТВ памет