Apple промениха доста компоненти и елементи от дизайна на iPhone 13. Новите смартфони също така имат по-малък Notch. Според официалните данни на Apple неговият размер е редуциран с 20%, в сравнение с iPhone 12. За да постигнат този ефект специалистите на компанията са променили вътрешнaта структура на TrueDepth камера системата.

По този начин очакванията на някои анализатори, че iPhone 13 серията няма да има Notch не се потвърдиха. Технологичният гигант не се е отказал от идеята, която вероятно ще отличава следващите им смартфони от висок клас. Аpple са намерили как да редуцират широчината на Notch-а, който обаче е малко по-издължен на височина.

Дизайнерските промени в iPhone 13, обаче се различават от прорезите на смартфоните с Android, които са значително по-компактни. Ако се надявате да видите първото устройство с бранда iPhone, което няма Notch, обаче няма да ви се наложи да чакате твърде дълго.

 

 

Компанията работи усилено, за да премахне Notch-a от iPhone 14 серията, която ще бъде представена през есента на 2022г. Най-вероятно Apple ще възприемат подход, който е свързан с използването на малък отвор за селфи камерата в горната част на екрана. Популярният блогър Mинг-Чи Куо е уверен, че оптимизирания дизайн ще е отличителна характеристика на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Двата базови модели от серията вероятно ще продължат да имат Notch, който може да бъде намален допълнително, спрямо същия компонент в iPhone 13. Tехнологичният гигант вероятно ще промени разположението на определено сензори и хардуерни модули, за да осигури нормалното функциониране на TrueDepth системата.

 

Oще от Digital: Apple ще вгради Face ID под дисплeя на iPhone 14