Intel подготвят премиерата на нова гама Kaby Lake процесори от седма генерация. Представителите на серията ще се казват Kaby Lake-G и се очаква да предложат комбинация от 14 и 10-нанометров хардуер, HBM2 памет и самостоятелен графичен процесор. Поне засега се тестват два модела с консумация на енергия от 65 и 100 вата. Според данните Intel експериментират с поне няколко "хетерогенни" дизайна на процесор от ново поколение, предаде DigitalTrends.

 

Чиповете от Kaby Lake-G платформата се разработват предимно за компютри от висок клас и професионалните работни станции. Плановете на Intel предвиждат представянето на дизайн, който се различава драстично от сегашните продукти на пазара. Размерите на бъдещите Kaby Lake-G процесори се очаква да бъдат 58.5х31 милиметра. Използването на HBM2 стандарта от Intel определено е интересно решение, тъй като в момента AMD e eдинствената компания, възприела този формат в лицето на Fury серията от видео карти

 

 

Друг производител досега не е успявал да интегрира HBM паметта към графичния си хардуер и това със сигурност ще изостри допълнително конкуренцията между AMD и Intel. HBM2 е второто поколение на технологията, което вероятно ще наложи двете компании да си сътрудничат в производството на подобни модули. Независимо от отношенията между Intel и AMD за нас потребителите е добре да знаем, че битката между тях ще ускори навлизането на повече иновации в компютърната индустрия.

 

Вижте 10 начина, по които процесорите Intel Kaby Lake ще променят компютрите