Google вече работят над Android 8.1 Oreo и започнаха да разпространяват Developer Preview версията на платформата до разработчиците. Очаква се финалната версия на софтуера да е налична в последните седмици на годината, но той може да се тества сега от членовете на Аndroid Beta Program програмата. Засега Android 8.1 Oreo Developer Preview може да се инсталира на следните смартфони: Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C, Pixel, Pixel XL, PIxel 2 и Pixel 2 XL, информира TechCrunch.

 

Разработчиците и Google ще проведат серия от тестове с платформата преди да я представят официално през декември. Най-интересното подобрение е поддръжката за Neural Networks API. Toва е функция, която въвежда хардуерно ускорение за по-бързо изпълнение на модели с машинно обучение. Потребителите могат да очакват осезаемо намаление на латентността и претоварването на смартфоните. Neural Networks API ще е полезна в случаите, когато приложенията се учат от навиците и се опитват да предвидят бъдещите ви действия.

 

Аndroid 8.1 Oreo също така включва оптимизации, които ще подобрят работата на бюджетните смартфони, които имат по-малко от 1GB RAM. Предвидени са допълнителни пачове за сигурност и настоящи бъгове. Google експериментират с малка промяна в логото на платформата, която го кара да изглежда повече като реалната бисквитка Oreo. В следващите седмици вероятно ще научим повече за функциите, които ще улесняват потребителите в Android 8.1 Oreo.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo