Мicrosoft се очаква скоро да стартират разпространението на ъпдейтите към Windows 10 May 2020 Update. Това е първата голяма актуализация за годината, която предизвика нетърпението на много потребители. 

Компанията вече обеща ъпдейтите за компютрите, които са съвместими да стартират преди края на месеца. Ето и някои от любопитните неща, които ще ни предложи актуализацията, според TechSpot.

 

 

Функцията Reserve Space вече е опционална

В началото на годината Microsoft представиха, която по подразбиране запазва 7GB от свободното пространство за бъдещи софтуерни актуализации. Това гарантира плавен процес на ъпдейти и премахва възможността да не успеете да инсталирате файл, след като сте дръпнали част от него на устройството. 

Функцията предизвика негативни коментари сред доста хора, което е накарало Мicrosoft да променят мнението си. лед като инсталирате Windows 10 May 2020 Update ще можете да използвате опционално Reserved Storage и респективно да спирате функцията с DISM инструмента в Windows 10 Version 2004 или по-нова версия.

 

Нови лога

Още в края на миналата година компанията представи портфолио от модернизирани лога, които да положат основните на нова визия в иконографията на Windows.

Taка компанията предлага достъп до модерната си идентичност, която вече обхваща логото на Windows, иконите на приложения като Notepad, Paint, File Explorer и др. ключови елементи от интерфейса на операционната система.

Сегашният ъпдейт ще актуализира всички приложения на Microsoft към "Fluent Design" и ще позволят на милиони потребители да се насладят на новия UI дизайн. 

 

Облачно изтегляне на файлове 

Една от другите полезни функции, с която разработчиците досега експериментираха в Insider Preview Build версиите на ъпдейта е свързана с актуализация на "Cloud Recovery". Aко изпитате проблем с операционната система можете да използвате този инструмент, за да възстановите предходно състояние, чрез облачен ъпдейт. 

Това е възможно директно от сървърите и няма да изисква дори USB флашка или друг външен преносител на данни. Системното за възстановяване на информацията по този начин определено може да ви спести редица проблеми. Функцията също ще бъде част от Windows 10 May 2020 Update.

 

Други промени

Windows Search вече ще индексира файлове само когато компютъра не се използва активно, за да не натоварва системните ресурси. Актуализацията предлага още Display Driver Model (WDDM) 2.7, които улеснява управлението на няколко монитора и подобрява честотата за опресняване на кадрите. Windows 10 May 2020 Update предлага поддръжка за най-новите поколения процесори: AMD Ryzen 400 и Intel Comet Lake от десета генерация.

 

Oще от Digital: Вече можем да инсталираме графични драйвери на Intel за Windows 10 без ограниченията на производителите