LG се намират във финална фаза на тестове с новата си генерация OLED телевизори от премиум сегмента, които ще бъдат представени в началото на 2019г.  Корейският производител предвижда редица промени свързани с дизайна и хардуера на предстоящите устройства. Благодарение на нова информация на Pocket-Lint разбираме, че няколко интересни детайли за хардуера на LG 2019 OLED TV. Основното подобрение ще е свързано с интеграцията на Alpha 9 процесори от втора генерация.

 

Новият чип използва усъвършенствани алгоритми и четиристепенна система за намаляване на шума на кадрите, което гарантира много по-ярка, наситена и различна картина. Според данните на LG втората генерация на Аlpha 9 е в състояние да извършва два пъти повече изчисления от своя предшественик. Компанията обърна внимание на факта, че по-мощния хардуер на LG 2019 OLED TV ще осигури много по-бързо преливане от един нюанс в друг, както и по-висок динамичен обхват на кадрите.

 

 

Телевизорите от серията ще използват технологията, която подобрява рязкостта и контрастта, независимо от околната светлина. LG 2019 OLED TV ще поддържат и следващата генерация съдържание със High Frame Content (HFR) при скорост от 120 кадъра в секунда. Това е иновация, която тепърва ще се използва от водещите услуги и автори на съдържание. Netflix скоро ще стартират няколко продукции с HFR, но скоростта ще е е само 60fps. Премиерата на LG 2019 OLED TV ще е на CES 2019.

 

Още от Digital: LG представиха първият телевизор с 8K резолюция в света