Square Enix официално потвърдиха, че вече работят усилено над втората глава от Final Fantasy VII Remake. Компанията също така реши да задоволи любопитството на геймърите, като публикува няколко скрийншота на играта. Всъщност Square Enix работят над няколко заглавия, която ще представляват модерни версии на култовата игра от 1997г. Ако всичко върви по план първата от тях ще е достъпна за потребителите още в началото на следващата година. От TechSpot разкриват малко повече детайли какво да очакваме.

 

 

Първата глава от Final Fantasy VII Remake отново ще ви пренесе в Midgar, като разработчиците се стараят да гарантират множество реалистични и богати пейзажи на виртуалния свят. Square Enix ще вдъхнат нов живот на някои от добре познатите герои като Cloud и Тifa, но и ще добавят персонажи,  които досега не са присъствали в играта. Засега детайли за тази част от дългоочакваното заглавие не са известни. Геймърите ще се сблъскат лице в лице и с нови босове в Midgar.

 

 

Потребителите ще могат да използват и нова Summon магия в играта, която се казва Chocobo и Moogle. Тази динамична комбинация води до многостранна атака, съпроводена от мощен енергиен взрив, който нанася сериозни щети на враговете. Разработчиците са променили изцяло и системата за оръжия. Първата глава предлага оптимален баланс между модерната и класическата версия и се очаква да е достъпна за PlayStation 4 от 3 март 2020г. Няма данни за премиерата на втората глава.

 

 

Още от DIgital: Играта Final Fantasy VIII: Remastered ще бъде представена до края на 2019г.