Huawei се превърнаха в една от първите компании, която представи на пазара гъвкав смартфон. Официалната премиера на Huawei Mate X стана факт през февруари 2019г. Това устройство демонстрира нагледно възможностите на уникалната технология и принуди Samsung да представят собствен конкурент в лицето на Samsung Galaxy Fold.

Амбициозните планове на компанията да се превърне в най-големият производител на гъвкави смартфони, обаче не намериха реализация. Няколко месеца след представянето на Huawei Mate X започнаха търговските санкции срещу компанията.

Почти две години по-късно ситуацията не само, че не се е нормализирала, но Huawei са засегнати още по-сериозно от държавната администрация на САЩ. Съществуват надежди, че новият американски президент ще отмени част от забраните срещу компанията.

Въпреки проблемите Huawei не сa сe отказали от своите идеи в този пазарен сегмент, като вече ви съобщихме, че гъвкавият смартфон Huawei Mate X2 ще бъде представен на 22 февруари. Тогава ще разберем и каква ще бъде цената за европейския пазар.

 

Най-голямата разлика между новият модел и настоящата версия ще е свързана с механизма на сгъване на дисплея. Това вече ще се случва навътре, а не във външна посока. Другите спецификации на Huawei Mate X2 се очаква да включват 8-инчов тъчскрийн дисплей с резолюция от 2480х2222 пиксела.

Допълнителният екран ще е с големина от 6.45 инча при честота за опресняване на кадрите от 90Hz. Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометров Kirin 9000 5G процесор. Вградената батерия на смартфона ще е със заряд от 4400mAh и ще поддържа 66W зареждане.

Huawei Mate X2 ще има двойна селфи камера с 16МР резолюция, както и три сензора в задния корпус. Обновеният дизайн ще гарантира, че устройството е по-издължено от своя предшественик, но също така ще направи тялото по-леко и по-тънко.

Компанията вероятно ще се погрижи да предложи и допълнителни софтуерни функционалности, с които да ни позволи да извлечем максимума от гъвкавия дизайн на Huawei Mate X2.

 

Още от Digital: Ето как ще изглежда Huawei Mate X2 5G