Apple подготвят множество промени в следващите си смартфони от висок клас. iPhone 12 ще предложи различен дизайн, по-мощен хардуер и ще поддържа 5G технологията. Компанията също така е отправила голям брой поръчки за доставките на OLED дисплеи за предстоящите устройства. Самите екрани за iPhone 12 ще бъдат произведени от Samsung и LG, които са най-големите производители на технологията. Данните на ETNews разкриват още една любопитна подробност.

 

Технологичният гигант е поръчал OLED дисплеи с 5.4", 6.1" и 6.7-инчови размери за следващото си поколение смартфони от висок клас. Това означава, че устройствата ще са налични в два нови размера. Припомняме ви, че iPhone 11 е най-евтиният модел от сегашната серия и е оборудван с 6.1-инчов дисплей с LCD технологията, докато iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max разполагат със 5.8" и 6.5-инчови OLED екрани. Популярният анализатор Минг-Чи Куо също потвърди промяната.

 

Плановете на Apple най-вероятно предвиждат iPhone 12 Pro да разполага с 5.4-инчов дисплей и да бъде най-малкия модел от серията, както iPhone 11 Pro. В същото време смартфонът, който наследи iPhone 11 Pro Max вече ще бъде с 6.7-инчов екран, а не с 6.5" както досега. Третият модел от серията ще е стандартният iPhone 12, който ще предложи 6.1" OLED дисплеи. По този начин за първи път от две години насам Apple ще променят размерите на дисплеите на iPhone.

 

Oще от Digital: Защо iPhone 12, 12 Pro и 12 Pro Max ще бъдат по-скъпи от тазгодишните версии на iPhone 11