Пазарни наблюдатели на IDC публикуваха традиционния си Worldwide Quarterly GamingTracker доклад. Данните в него разкриват актуалните тенденции в геймърската индустрия и прогнозират развитието в следващите години. Основното заключение на IDC е, че в световен мащаб ще бъдат продадени 43.8 млн. броя компютри, лаптопи и монитори, които са оптимизирани за гейминг. Анализаторите очакват позитивните трендове в този сегмент да продължат до 2023г.

 

Резултатите за второто тримесечие на годината са доста оптимистични, като продажбите на хардуер за гейминг са се увеличили с 16.5%. Общият брой доставки достига до 10.4 млн. броя, съобщава TechSpot. Aко настоящите темпове на растеж се запазят от IDC смятат, че доставките на геймърски компютри, лаптопи и монитори ще надхвърлят 55 млн. до края на 2023г. Пряко влияние на тези процеси ще окажат и мобилните игри, които стават все по-популярни сред потребителите.

 

 

Колкото повече се забавляват потребителите със смартфоните, толкова по-вероятно е да забавят покупката на нов геймърски хардуер. Подобряването на системата за доставки на процесори и видео карти ще допринесе положително за развитието на този сегмент. Геймърските лаптопи са устройствата отчели най-голям ръст от 12.7% през последното тримесечие, докато при десктопите за игри тази стойност е 3.3%. От IDC очакват ситуацията да се запази и  преносимите устройства за игри да стават още по-популярни.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще стрийминг услугите в сферата на гейминга