Още от Digital.bg: Huawei Watch GT 2e - Спортен смарт часовник с достъпна цена

 

Това на екраните ви е новият Huawei Watch GT 2e. Характерният му дизайн го прави разпознаваем, а спортно-елегантната му визия го прави подходящ за всеки случай и облекло.

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, спряхме поглед именно върху видимото за очите във визията на Watch GT 2e. Акцентирахме още върху нивата на защитата при мокрене, дисплеят и материалите от които са направени корпусът и каишката.

За пропусналите да гледат видеото, директен линк сме приложили тук долу. А сега идва ред да подходим малко по-технически към нещата и да ви запознаем с функциите, които предоставя на потребителите този мултифункционален Смарт Часовник

 

 

Ще започнем с това, как се свързва часовника със смартфона ви. Активираме Bluetooth от падащото меню на телефона и избираме свързване към Huawei часовника. Готово – нищо сложно. Сега влизаме в Huawei Health приложението за различни спортни и здравни активности, което базово има всеки смартфон на китайският технологичен гигант и добавяме новото устройство. Реално можете да използвате часовника и самостоятелно, но пълният набор от функционалности се разкрива чрез приложението.

Голяма част от тях идват благодарение на вграденият в корпуса на GT 2e сензор за измерване на пулс и сърдечен ритъм. Имате на разположение още крачкомер, който в комбинация с вграденият GPS модул проследява много добре тракинга по време на физически активности. В тях се включват брой ставания и сядания, слабо, средно и високо физическо натоварване, които водят до изгорени калории.

Така можете лесно да правите мониторинг на ежедневието си и да следите например за калорийният си дефицит, ако сте решили да отслабвате за лятото. За да бъдат най-точни показателите, които получавате чрез часовника, нашата препоръка е да въведете коректно данните за ръст, години и тегло в Huawei Health приложението. За целта можете да си вземете смарт кантара Huawei AH100 Body Fat Scale, който идеално ще допълни GT 2e.

 

 

Huawei Watch GT 2e е спортен не само като излъчване, той реално изпълнява функциите и на спортен треньор, който може да ви мотивира да постигнете предварително зададени цели. Реално във фитнес залите се плаща на треньор мотиватор, който изпълнява тази функция, а тук го имате като една от функциите на часовника. Налични са също така цели 85 персонални режима на тренировки при различни спортни активности.

Последствие часовникът ви казва, колко точно време ви е нужно за възстановяване преди следващата спортна активност. В това време, посредством специална функция, можете да проследявате и колко качествен е сънят ви. Можете да проследите и нивото на стреса под който сте в ежедневието си.

Друга интересна функция ще оценят плувците. По време на плуване, часовникът измерва сърдечният ви пулс, скоростта, разстоянието, изгорени калории. Това са всички данни, които са ви нужни за измерване на SWOLF.

Зад абревиатурата се крие Swim и Golf, но значението на функцията е насочено само към плуването. Това е формула за измерване на ефективността на плувеца на база загребванията, изминатото разстояние, темпото, пулса и времето за което е направено упражнението.

 

 

Часовникът също така проследява вашият VO2Max показател и SoO2 мониторинг. Тоест до колко е наситена с кислород кръвта ви. В менюто с функции има и такава с упражнения за правилно дишане.

Ако искаме да изброим всички функции и преимущества на Huawei Watch GT 2e, ще ни трябват поне три отделни видео ревюта, но от основните, не можем да пропуснем да споменем наличието на  барометър, компас и уред за измерване на надморската височина. Тези екстри ще се харесат на активните планинари, а и на хората които просто обичат да се разхождат сред природата.

 

 

По време на дълги разходки, не трябва да се притеснявате, че батерията на вашия Huawei Watch GT 2e ненадейно ще свърши. С едно зареждане, той издържа цели 14 дни.