По всичко личи, че месеците август и септември ще са тези, в които ще видим най-много премиери на интересни смартфони. Вече ви показахме, какво можете да очаквате през следващите месеци от премиум марките Huawei, Samsung, Apple и Nokia.

Като при тях наистина предстои да видим и докоснем доста интересни устройства, които още повече ще вдигнат нивото и изискванията при високия клас устройства. Наравно с тях обаче има и други, които си заслужава да видите и тук Digital.bg ще ви покаже премиерните модели на още три известни марки. Това са Google, OPPO и OnePlus.

 

OnePlus 9T

Ще започнем от OnePlus, които по всяка вероятност през Септември ще покажат подобрената версия на фирмения флагман на OnePlus. 9Т ще се явява фейслифт на OnePlus 9, в който ще се наблегне предимно на техническите подобрения. Тази практика не е нова за компанията и вече историята познава много други такива случаи, в които след известен период от време даден смартфон получава подобрена версия. П

 

 

ри OnePlus 9T вероятно ще ни очаква FHD+ дисплей, изработен по LTPO технология. Той ще има достатъчно висока честота на опресняване от 120Hz, която ще му позволи спокойно да се използва за пълноценна игра на игри. Ъпгрейд ще очаква феновете на компанията и в хардуерно отношение, където по всяка вероятност в основата ще стои флагманският процесор Snapdragon 888 Plus. Очакваме също така подобрени камери и батерия с по-голям заряд.

 

Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro

Google е сред компаниите, чиито смартфони винаги са бъдели голям потребителски интерес. Такъв определено има към бъдещите Google Pixel 6 and Pixel 6 Pro, които според различни течове на информация ще има сериозен редизайн спрямо този на предшествениците си.

По предварителна информация, Pro ще бъде доста голям и ще има на разположение дисплей с над 6.7" диагонал. Той е почти сигурно, че ще бъде AMOLED с FHD+ резолюция. Сигурно е и друго нещо, че операционната система на смартфона ще е Android 12. Както вероятно знаете, в софтуерно отношение смартфоните на Google съвсем очаквано получават всички ъпдейти преди останалите смартфони на пазара, като при тях по отношение на софтуера, много рядко някой успява да направи някаква забележка.

 

 

Хардуерът на Google Pixel 6 Pro също се очаква да бъде върхов. Той по всяка вероятност ще включва 8-ядрен 5nm процесор и оперативна RAM памет от 12GB.

 

Google Pixel 5a 5G

В следващите месеци е много вероятно Google да покажат и един друг свой смартфон, който със сигурност очакваме да видим на живо. Става дума за ъпгрейднатата версия на вече съществуващият Google Pixel 5 - Google Pixel 5a 5G. Тя ще наследи Google Pixel 4a, който и в момента е много популярен сред феновете на Android смартфоните. Новият модел по всяка вероятност ще бъде с процесор Snapdragon 780G, който е с близо 40% по-мощен от предшественика си и ще има на разположение 5G модем.

Един от смелите коментари в Интернет пространството гласи, че Pixel 5a ще има повече от една селфи камера, но пък толкова много дупки в дисплея едва ли ще се харесат много на потребителите. Тялото на смартфона е възможно да бъде направено от комбинация между метал и стъкло.

 

OPPO folding phone или OPPO X 2021

В близкото бъдеще има вероятност да видим и още един много интересен смартфон, който със сигурност няма да бъде с достъпна бюджетна цена. Става дума за за смартфон на OPPO, който ще има нестандартен начин за увеличаване на дисплея. Възможностите са това да бъде или OPPO folding phone, или OPPO X 2021. Вторият вариант от компанията анонсираха официално на сайта си като концептуален модел и шансът да видим именно него в действителност е доста голям.

 

 

Друга предпоставка OPPO да не представят сгъваем смартфон е, че те акцентират върху това, че X моделът им е с преимущество пред сгъваемите си конкуренти. Той е с ролков OLED гъвкав екран, който увеличава размера си от 6.7” на до 7.4”. Като казват в презентацията, че разширяването и стесняването стават гладко, без да е необходимо сгъване. Контролът над движението става посредством мултифункционален сензорен бутон в периферията, който е едновременно за активиране чрез Fingerprint разширяване и стесняване посредством плъзгане нагоре или надолу.