Вече ви информирахме, че Nokia 220 4G и Nokia 105 (2019) са новите бюджетни телефони на компанията. Toва са две от най-достъпните предложения в портфолиото на HMD Global. Днес стартират продажбите на Nokia 105 (2019) в някои държави по цял свят, като в следващите седмици техния брой ще се увеличи. Цената ще е от порядъка на €13. По този начин компанията иска да вдъхне живот на един от най-легендарните си модели, който е реализирал милиони продажби по цял свят.

 

 

Главният продуктов директор на HMD Global, Юху Сарвикас публикува в Twitter интересна графика, която нагледно изтъква предимствата на Nokia 105 (2019), съобщава gsmarena. Taка например разбираме, че устройството имат достатъчно здрав корпус, за да издържи теглото на панда. Вградената батерия предлага до 18.2 дни в режим на готовност, което е достатъчно да посетите девет музикални фестивала без да се налага да презаредите.

 

 

Изпусканията на твърда повърхност от височина 1.5 метра не представляват никакъв проблем за устройството. Вградената памет осигурява пространство за 2000 контакта и 500 съобщения, което е еквивалента на една кратка новела от 80 хил. думи.  Nokia 105 (2019) има 1.7" екран, 4MB RAM, FM Radio и 3.5-милиметров аудио жак. Моделът работи с Nokia 30+ Software и ще е наличен на пазара в черна, синя и розова версия.

 

Още от Digital: HMD Global ще въдедат по-опростена система за имената на смартфоните Nokia