Смартфоните с бързите процесори на MediaTek придобиват все по-голяма популярност сред потребителите, заради атрактивното съчетание между достъпна цена и висока производителност. Иновативните архитектури на компанията и нейната агресивна стратегия са основната причина да успее да разшири драстично пазарния си дял в този сегмент.

 

MediaTek са един от ключовите фактори, който допринася за развитието на тази тенденция и ще допринесе значително за навлизането на ново поколение, бързи и достъпни модели на пазара. Процесорите на компанията позволяват на нейните хардуерни партньори да създават все по-мощни устройства, като в същото време намалят разходите си за производство и провеждането на допълнителни тестове с тях.

 

Пример за добър процесор за смартфон е моделът Mediateк MT6735. Той е базиран на 64-битовата Cortex-A53 архитектура. Новият дизайн предлага много по-добра производителност, поддръжка на две SIM карти и 4G мрежи.  Благодарение на четирите си ядра, процесорът позволява работа с тежки приложения и мултитаскинг. MT6735 има работна честота от 1.0 GHz и използва графичен процесор Mali-T720 със скорост 650 MHz, осигуряваща видео с резолюция 1080р и 30 кадъра в секунда.

 

Още от Digital: Видео ревю на 64-битов смартфон Revo 515 – S507 с процесор Mediateк MT6735

 

Може би ще ви бъде интересно да знаете, че процесорът MT6735 се предлага на българския пазар в 64-битовите смартфони Revo 555 и Revo 515, които се радват с голям успех.